Alen Islamović
Foto: ATA IMAGES/Foto: Alo ilustracija

Alen Islamović se prvi put oglasio nakon što je pokrenut zahtev da mu se zabrani ulazak u Hrvatsku.

Udruženje zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara, a nakon njih i splitski ogranak Domovinskog pokreta, odnosno vojni veterani zatražili su da se Alenu Islamoviću zabrani ulazak u Hrvatsku.

Alen je sada iskazao svoje mišljenje javno, te kratko poručio.

Alen Islamović

Foto: Nemanja Radulovic

 

- Neka se jave Goranu Bregoviću. Ja sam samo zaposlen u Bijelom dugmetu - poručio je on.

"Promoviše nepostojeću komunističku tvorevinu"

- Tražimo da se organizatori ovog koncerta kazne skladno pozitivnom zakonodavstvu Republike Hrvatske, a Alen Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj. Promovisati propalu i sada već 34 godine nepostojeću komunističku tvorevinu te simbol kojim se razarala Hrvatska, proterivala i ubijala deca, žene i nemoćni ne zaslužuje samo javnu osudu nego i zakonsku odgovornost zbog promovisanja nečega čega se svaka poštena osoba srami, a što je osudilo najviše hrvatsko zakonodavno telo Hrvatski sabor te Veće Europe - navodi se u tekstu koji potpisuje Zorica Gregurić, predsednica Uduženja.

- Komunizam je zločinački režim odgovoran za patnje, masovna mučenja i ubistvo miliona ljudi, a njegov zločinački simbol krvava petokraka koju su bezočno promovisali i 'častili' usred Splita Alen Islamović i drugovi. Skladno svemu gore navedenom tražimo pokretanje istrage i kažnjavanje svih odgovornih - napisala je Gregurić, prenosi "Dnevnik.hr".

Alo!/Slobodna Bosna

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
SrBin

01.09.2024 21:07

Kad će ovom govnetu balijskom biti zabranjen ulazak u Srbiju, zbog natpisa na njegovoj kafani da je zabranjen ulazak psima i Srbima.