Alen Islamović
Foto: Promo/Foto: Nemanja Radulovic

Ranko Ostojić, saborski zastupnik SDP-a, reagovao je na zahtev Domovinskog pokreta Splitsko-dalmatinske županije da se pevač Alen Islamović protera iz Hrvatske.

Ovaj zahtev je usledio nakon što je Islamović na koncertu Bijelog dugmeta u Splitu 31. avgusta izveo pesmu "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo!", dok je na bini bila prikazana zastava bivše Jugoslavije.

Alen Islamović

Foto: Alo ilustracija

 

Ostojić je dao svoj komentar na ovu situaciju, naglašavajući da su ovakve reakcije neosnovane i preterane.

- Ovo je otvorena pretnja. A ništa na tom koncertu nije bilo protivzakonito. Za razliku od ustaških derneka u njihovoj režiji. Dosta je bilo tih vaših s*anja - poručio je na društvenim mrežama Ranko Ostojić, čelnik socijaldemokrata Splitsko-dalmatinske županije i kandidat za novog šefa SDP-a.

 

 

Napisao je to uz skrinšot dela objave DP-a u kojoj oni poručuju da bi "bilo dobro da ovaj slučaj ne bude zataškan jer se bojimo kako će idući put građani uzeti pravdu u svoje ruku te počistiti i binu i organizatora i pevača".

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

 

Podsetimo, Alen Islamović održao je koncert sa grupom Bijelo dugme u Splitu, a tokom izvođenja pesme "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo" podigao je publiku na noge.

Zadruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara traže i da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

O svemu se oglasio i pevač koji kaže kako im nije bila namera nikoga da uvredi, kao ni da isprovocira.

- Nije nam bila namera nekoga da isprovociram, ali međutim napali su pogrešnu kuću i prete sa svih strana, a ja sam samo radnik pevač u firmi 'Bijelo dugme' koje je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pevanje pesama Bijelog dugmeta - rekao je Islamović za Klix.ba.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading