Alen i žena
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Nakon koncerta grupe "Bijelo Dugme" u Splitu nastao je haos koji je eskalirao ka zahtevu za zabranu ulaska u Hrvatsku frontmenu Alenu Islamoviću. 

Nemir je izazvala pesma "Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo" koju je izveo Alen Islamović, a kako je preneo "Jutarnji.hr" publika je tokom ove numere zviždala i negodovala.

Alen se o čitavom slučaju kratko oglasio, te naveo da nakon svega dobija strašne pretnje i da takvo ponašanje prelazi svako moguću granicu.

 

Alen Islamović

Foto: Youtube/Velikepriče

 

Alen Islamović razradio biznis koji zovu "zlato"?

Nakon što se pre izvesnog vremena povukao s muzičke scene, a pre nego što se nedavno vratio, Alen Islamović je u Bihaću pokrenuo ozbiljan biznis na prostranom imanju.

Na tom imanju, Alen je zasadio plantažu lešnika, a već 2020. godine počeo je da ubira prve plodove.

Pevač je ponosno istakao da su velike evropske kompanije impresionirane njegovim proizvodom, te sada ima priliku da lešnike iz Bihaća izvozi u Švajcarsku i Nemačku.

- To što sam ja posadio, to su najbolje i najslađe sorte u Evropi. Ovo su jako krupni lešnici. Ta sorta je uspela, plasiram na tržište. Nadam se da će se taj urod povećati. To je posao budućnosti, savetujem svima da krenu time da se bavi. Za sve se koristi - ispričao je on svojevremeno.

Biznis je pokrenuo na zemljištu koje je nasledila njegova supruga, a ispostavilo se da je to tlo kao stvoreno za uzgoj njegoovg biznisa.

- Supruga je nasledila deo zemlje u Bihaću, a deo sam kupio. Razmišljali smo šta bismo mogli da zasadimo, a onda je analiza zemlje, bez koje ne možeš početi, pokazala da je ovo peskovito tlo kao stvoreno za uzgoj lešnika. Ovde je Una na samo nekoliko korak i tu je po svemu sudeći bilo njeno jezero pa je peskovito tlo i veoma pogodno za uzgoj ove biljke. Istraživali smo šta bismo mogli da gajimo, a inače o lešnicima nisam znao ništa osim što sam dolazio kao dete ovde da ih berem - ispričao je Alen za hrvatske medije.

Alen nije izbegao ni da priča o tome koliko je zaista unosan ovaj biznis.

- Cena mu svake godine raste od 15 do 20 procenata. Svi smo mi mali proizvođači, ali kad se mali udruže, postaju gigant i postižu dobru cenu na tržištu. Ko je hrabar i ima zemlje, treba sutra da krene u akciju - poručuje Islamović.

Kaže da lešnik danas upoređuju sa "zlatom".

- S druge strane lešnik danas uspoređuju sa zlatom. Koristi se u farmaciji i to u velikim količinama. Od njega se proizvode ulja za kozmetičke svrhe. Ljuska lešnika je najbolja kalorična vrednost za proizvodnju peleta za grejanje, a koren za uzgoj tartufa, ako to neko zna uzgajati. Jednom rečju, jedna fenomenalna biljka koja rađa od 80 do 100 godina i nudi veliko bogatstvo onima koji se brinu za nju - otkrio je Islamović pre izvensog vremena.

Alo ! / Telegraf

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading