riblja corba
Foto: Alo/Foto: ATA Images

Bora Đorđević preminuo je danas u 72. godini, a iza sebe je ostavio brojne hitove i pesme na kojima su odgajane mnoge generacije.

Dok čitav region žali zbog tužne vesti o Borinoj smrti, Hrvati koriste priliku kako bi ocrnili legendarnog muzičara. 

Naime, nakon što je objavljena tužna vest da je Bora preminuo, čitav region zatrpale su najstrašnije vesti koje plasiraju hrvatski mediji.

Hrvatski mediji u gotovo svakom tekstu zdušno podsećaju na pojedine Borine tekstove iz legendarnih pesama. Objavljuje tekstove u kojima sve najgore pišu o njegovoj karijeri i bez imalo poštovanja o takvom liku, ali i njegovim delima, na nekin način slave.

"Godine 1982,. izazvao je silan skandal pesmom „Na zapadu ništa novo“, u kojoj su bili stihovi „za ideale ginu budale“ i „kreteni dižu bune i ginu“. Na noge je ustao cijeli Subnor", deo je teksta hrvatskog medija 24sata.hr

riblja corba

Foto: ATA Images

 

"Pesma „Pogledaj dom svoj, anđele“, zaziva rat i osvetu. Dojmljiva je, ali ne služi autoru na čast. Koje je tumačenje te pjesme ispravno?. Genijalan pesnik, veliki roker, nikad nije bio ambasade vedrine – bio je pesimista, desničar, nacionalista, a 2012. je proglašen i četničkim vojvodom", pisalo je u nastavku.

EVO OD ČEGA JE BOLOVAO BORA ČORBA

Bora je poslednjih dana bio priključen na kiseonik nakon što mu se zdravstveno stanje znatno pogoršalo.

Njegov menadžer otkrio je nedavno da je Bora smešten u bolnicu u Ljubljani, a muzičar je jednom prilikom otkrio da dugi niz godina ima problema sa plućima. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading