Bora Đorđevic
Foto: Alo/Vladimir Marković

Legendarni roker, frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević, preminuo je danas u 72. godini.

Poznat po disidentskim nastupima protiv komunističkog režima, još 80-ih godina je satiričnim rečima ukazivao na promašaje društva i vremena.

Nastavio je i devedesetih, protiv vlasti Slobodana Miloševića, iako svestan opasnosti koje je to vreme nosilo.

Frontmen "Riblje čorbe" Bora Đorđević javno je isticao da nije među simpatizerima  nekadašnjeg predsednika Miloševića, a pesmu "Baba Jula" posvetio je Miri Marković. 

Zbog ove numere je, kako je Bora svojevremeno tvrdio u emisiji "Goli život", Milošević je unajmio čoveka da ga likvidira, te je grupa odavno ne peva na svojim koncertima.

 

 

U nameri da ga ubiju, Bora je pojasnio da je za to "unajmljen njegov prijatelj koji mu je, desetak godina kasnije sve priznao".

- Posle svega što sam radio, jedino odbijam da pevam pesmu 'Baba Jula', koja govori o Miri Marković i Slobodanu Miloševiću, mada znam da su mog prijatelja angažovali da me rokne. On je vojni invalid kog je Udba angažovala da mi se približi i da me ubije. Tek posle deset godina mi je sve priznao. To nije jedini slučaj. Jedan čovek iz 'crvenih beretki' mi je u kafani rekao: 'Znaš da je trebalo da te roknem, ali nije mi se dalo, bio si mi simpatičan' - pričao je Đorđević u pomenutoj emisiji.

Pevač je rekao i da je Marko Milošević, sin pokojnog predsednika, navodno pobesneo kad je čuo pesmu Riblje čorbe u jednom klubu u Moskvi.

- Taj nam je jedini pretekao -  rekao je tada Milošević, tvrdio je Bora Đorđević.

Telegraf 

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading