Bora Đorđevic
Foto: ATA IMAGES/ATA Images

Jedan, jedini i neponovljivi Borisav Bora Đorđević (1952-2024), frontmen Riblje čorbe, preminuo je u 72. godini.

Komemoracija u znak poštovanja prema legendarnom rok muzičaru Bori Čorbi biće održana danas, u Kulturnom centru Čačak, smeštenom na Trgu narodnog ustanka.

Bora Đorđevic

ATA Images

 

Početak komemoracije zakazan je za 11 časova, kada će se prijatelji, porodica i obožavaoci okupiti kako bi odali poslednju počast ovom velikom umetniku.

Nakon komemoracije, primanje saučešća biće organizovano u kapeli na Gradskom groblju u Čačku.

Primanje saučešća počinje u 13 časova, dok će opelo biti služeno u 14 časova. Sahrana Bore Đorđevića zakazana je za 14.30, gde će se porodica i prijatelji poslednji put oprostiti od ove legende koja je ostavila neizbrisiv trag na muzičkoj sceni.

Kovčeg sa telom Bore Đorđevića stigao je 5. septembra u njegov rodni grad Čačak, telo legendarnog folkera je dovezeno u kapelu čačanske Opšte bolnice.

Ovom tužnom događaju prisustvovao je Borin najbolji prijatelj, patolog Prvoslav Prle Savić.

- On je znao da izađe iz svoje zgrade sa gitarom, da svira i peva sve do moje terase koja je bila udaljena oko nekih 50 metara. Svi su ga znali i svi su ga voleli. Bio je poseban čitav život. U šali je znao da kaže još kao dete - videćete vi ovo će jednog dana biti Borina ulica. Voleo je Čačak i dobar glas o našem gradu pronosio svuda gde je bio - pričao je njegov prijatelj Prle Savić.

 U Čačku je povodom smrti legendarnog rokera proglašen Dan žalosti, zastave su spuštene na pola koplja, a iz ugostiteljskih objekata nije dopirala muzika.

Podsetimo, u oproštajnim rečima koje je Milun Todorović, gradonačelnik Čačka, uputio prijatelju Bori Đorđeviću, nalazi se i ispunjenje poslednje želje proslavljenog rokera, a to je da on bude sahranjen u rodnom gradu. Prvi čovek Čačka i Bora su inače dugogodišnji prijatelji. 

- Tvoja poslednja želja da budeš sahranjen u rodnom gradu će biti ispunjena i, kako si i sam govorio, vratićeš se na padine Jelice da ostaneš zauvek u Čačku - kazao je Todorović, i dodao da će Čačak uskoro dobiti ulicu koja će nositi ime Bore Đorđevića, „ulicu kojom će koračati i neke nove, buduće generacije, učeći stihove i tonove koji nikada neće izbledeti iz njihovih sećanja“.

Otvorena knjiga žalosti povodom smrti Bore Đorđevića

Bora je često isticao koliko voli svoj grad u kojem je rođen i odrastao, a u Čačku je juče otvorena knjiga žalosti u kojoj su se njegovi sugrađani upisivali u velikom broju . Borini sugrađani su se sa suzama u očima upisivali u knjigu žalosti.

O tome koliko je bio voljen, svedoče i brojne objave Čačana na društvenim mrežama u kojima su se dirljivim rečima i zajedničkim fotografijama oprostili od njega svi koji su ga znali.

Pogledaj dom svoj, anđele

Kako se nezvanično saznaje, važnu ulogu na poslednjem ispraćaju Bore Đorđevića, koji će biti održan na Gradskom groblju u Čačku, imaće Hor čačanske Gimnazije.

Tokom pogreba legendarnog muzičara, hor će izvesti kultnu rokenrol himnu „Pogledaj dom svoj, anđele“, koja je postala simbol Đorđevićeve umetničke karijere i rokenrola na ovim prostorima.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading