Jelena
Foto: Printscreen/Printscreen

Šestogodišnje dete preksinoć je ispred jednog objekta u Nišu udaralo i bacalo mače o zemlju, pa potom pregazilo trotinetom. Snimak i vest o tom nemilom događaju objavili su Udruženje PIT i Udruženje ZOO Planet Niš, a slučaj je prijavljen i policiji, prenosi Jugmedia.rs. 

Kako se na snimku nadzornih kamera vidi, dečak je bez ikakvog razloga krenuo da maltretira mače i naneo mu velike povrede u vidu preloma kičme i karlice.

Vlasnik ovog objekta odveo je nedužno povređenu macu kod veterinara i tamo konstatovali povrede, i dodaju da je živa ali je u teškom stanju i teško diše.

Javnost u Srbiji zgrožena je ovim događajem, ali i reakcijom majke, a sada se oglasila i Jelena Karleuša, koja je apelovala da se roditelji kazne.

Jelena Karleuša

Foto: Instagram

 

- Zahtevam od nadležnih hitno kažnjavanje roditelja ovog deteta od šest godina, koje zverski muči do smrti malo mače! Svako dete je slika i prilika vaspitanja i onoga što je naučilo od svojih roditelja! Ovakvo pokazivanje nasilja nad bespomoćnim i nedužnim je pokazatelj psihopatskog ponašanja kod deteta i ovakvo dete sutra može biti veliki problem za društvo, ali jedino ko treba za ovo da odgovara su roditelji. Jer ako se ne reaguje sada, posledice po ovo društvo, kao u "Ribrikaru", mogu biti katastrofalne! - napisala je Jelena uz snimak koji, zbog uznemirujuće sadržine, nećemo objavljivati.

"Dobićete drugo mače"

Dodaju da će protiv roditelja dečaka podneti krivičnu prijavu, kao i da je policija izašla na mestu događaja i obavešten je tužilac.

Udruženje je objavilo i prepisku komšije sa majkom dečaka, koja je optužila komšiju da je dečaku naneo traumu jer je vikao na njega. A na konstataciju komšije da se dečak uplašio jedino toga da majka ne sazna šta je uradio, jer će da ga tuče, ona je odgovorila: "Dobićete drugo mače".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Ljubica

21.09.2024 09:55

To su naznake psihopatskog ponašanja i roditelji i dete moraju biti podvrgnuti terapiji. Strašno !

sara

21.09.2024 10:14

Slika i prilika roditelja, u to sam se uverila više puta!!!!. Gledaju šta im deca rade i ne reaguju!!!!!. Kazna za roditelje i za nevaspitano derište, kome fali empatija, ljubav, prema ljudima i životinjama!!!!.