Ivica Dačić
Foto: Alo/Alo

U Narodnom pozorištu počela je komemoracija Radmili Živković. 

Komemoraciju je prvi otvorio Bule Goncić, zatim se prisutnim obratio ministar kulture Nikola Selaković, a nakon njega i ministar unutrašnjih poslova, Ivica Dačić. 

Ivica Dačić

Alo

 

- Poštovana i draga porodico, dame i gospodo, nisam očekivao da ću biti u ovoj ulozi i da ću se opraštati od naše Rade. Bili smo porodično vezani. Bio sam njen zet, da tako kažem, a vi znate da gde vam je žena, tu ste i vi. Bili smo vezani trideset godina. Sve mi se čini da ona i dalje nešto glumi i da je sve ovo deo neke predstave. Bila je legenda u svojoj profesiji i pre nego sam je lično upozano. Kako je rekao Bule, nametnula se svojim talentom. Snimila je više od pedset filmova i serija, radila više od četiri decenije. snimila, po statistici, više od 50 filmova i serija, pune četiri decenije je radila. Ivica Dačić

Alo

 

- Nagrađena je najprestižnijim nagradama, uključujući i Sretenski orden. Bila je treća dobitnica Žanke Stokić, a ove godine je nagrađena Nušićevom nagradom. Njenoj porodici, mojim rođacima, i svima nama iz te porodice, ne mogu da predstavim da nje više neće biti. Bitno je da mi svi kao društvo negujemo sećanja na taj muzej. Ovo pozorište nije samo pozorište već muzej - rekao je Dačić rasplakavši prisutne.

 Alo / I.R.  

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading