NAJLEPŠA ŽENA BALKANA SKONČALA JE BOLNOM SMRĆU! Nudili su joj svetsku slavu, sve ih je odbila, a ovaj sraman gest svi pamte
Foto: Printscreen

Nikica Marinović ponela je titulu jedne od najlepših devojaka na izboru za Mis sveta u Londonu.

Nikica , je na ovom takmičenju bila prva predstavnica tadašnje Jugoslavije, osvojila je drugo mesto i postala prva pratilja Indijke Rite Farije.

NAJLEPŠA ŽENA BALKANA SKONČALA JE BOLNOM SMRĆU! Nudili su joj svetsku slavu, sve ih je odbila, a ovaj sraman gest svi pamte

Jedna od najlepših žena tog vremena je imala bolan život, a na veliku žalost publike njen život se završio tragično.

TRAGIČAN KRAJ JUGOSLOVENSKE MISICE 

U novembru 2008. godine Nikica je u 61. godini popila smrtonosnu dozu tableta za spavanje.

Nikica je bila druga na izboru za Mis sveta u Londonu predstavljajući Jugoslaviju, a nakon toga izvršila je samoubistvo. Javnosti je ostao nepoznat razlog zbog čega je digla ruku na sebe.

Jugoslovenska predstavnica 1966. godine u Londonu je ponela titulu jedne od najlepših žena sveta.

Misica je na ovom takmičenju bila prva predstavnica tadašnje Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije osvojivši senzacionalno drugo mesto postala je prva pratilja Indijke Rite Farije.

Nikica Marinović

Slučajno postala mis Jugoslavije. Ženski nedeljnik "Bazar" preuzeo je izbor za Mis Jugoslavije, međutim glavna urednica nije bila zadovoljna prijavljenim kandidatkinjama, pa je rešila je da sama krene u potragu za anonimnim lepoticama. Kada je ugledala Marinovićevu, odmah je znala da je to to. Nikica je tada bila maloletna, pa je jedva uspela da ubedi njene konzervativne roditelje da je puste da učestvuje.

U Londonu je dočekana uz ovacije, njena pojava opčinila je sve. U to vreme se spekulisalo da joj je lenta najlepše na planeti izmakla zato što je došla iz zemlje komunističkog bloka, a mnogi su smatrali ovaj gest sramnim.

Ipak nijedna lepotica Jugoslavije nije uspela da osvoji tako visoku titulu. Nikica je posle ovog uspeha došla u Beograd, dobila je ponudu i da uđe u svet Holivuda,ali ona to nije želela.

NAJLEPŠA ŽENA BALKANA SKONČALA JE BOLNOM SMRĆU! Nudili su joj svetsku slavu, sve ih je odbila, a ovaj sraman gest svi pamte

 

 

 - Okolina je na mene bila ljubomorna zbog Nikice. Svašta su mi govorili. Teško je, naime, očuvati intimu umetničkog braka, i oni malobrojni koji su uspeli, znači da su ti ljudi imali dovoljno pameti. Ja je nisam imao i zbog toga mi je jako žao - rekao je Šotra svojevremeno za Nikicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading