ata
Foto: ATA IMAGES/Foto: ATA Images

Dubravka, udovica Bore Đorđevića, zbog tuge i bola za preminulim suprugom bila je prinuđena da prekine projekciju dokumentarnog filma "Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može".

Projekcija je trebala da se održi uskoro u okviru devetog međunarodnog festivala "Dok en ritam".

ata

Foto: ATA Images

 

Jedan od autora Facebook stranice je istakao da iako je Bora pre smrti dao njegovu pismenu saglasnost ipak bi trebalo da se uzime u obzir bol njegove supruge Dubravke, zbog čega su i odustali od prikazivanja dokumentarca.

Reč je o dokumentarcu koji bi trajao 90 minuta, a rađen je 2013. godine.

- Žao mi je što moram da javim da projekcije filma "Riblja čorba - Pesme bez kojih se ne može", koja je bila zakazana u "Dorćol platzu" - NEĆE BITI. Razlog leži u činjenici da se Dubravka, udovica Bore Đorđevića, protivi projekciji. Ne znamo tačno zašto je tako, niti je dobra prilika da to utvrđujemo jer je sve još sveže i možemo da razumemo da su emocije pomešane. Dužan sam, međutim, da kažem da mi imamo Borinu pismenu saglasnost, datu doduše u vreme kad se njih dvoje nisu još poznavali. Takođe, pre izvršene ostavinske rasprave, gde nadležni sud odlučuje o pravnom nasledstvu, ona - čisto pravno gledano - nema mogućnosti da utiče na bilo šta. Imajući, međutim, u vidu da ga je ona negovala tih poslednjih godina života, da je ne bismo nepotrebno uznemiravali a iz poštovanja prema Bori, Sandra Rančić i ja smo odlučili da otkažemo večerašnju projekciju. Ponavljam, žao mi je. Ovo je ispalo toliko glupo da nemam reči - napisao je Dušan Vesić.

KADA SAM ČUO VEST, SAKRIO SAM SE OD SVIH

Cukić je u svojoj emotivnoj objavi na Fejsbuku naveo da je isključio telefon čim je saznao za Borinu smrt.

Dejan Cukić oglasio se prvi put nakon smrti svog dugogodišnjeg prijatelja Bore Đorđevića.

Cukić je u svojoj emotivnoj objavi na Fejsbuku naveo da je isključio telefon čim je saznao za Borinu smrt.

Dejan Cukić

Facebook

 

- Priznajem da sam prošle srede, kada sam čuo vest, isključio telefon i sakrio se od svih medija... izvinjavam se novinarima, oni samo rade svoj posao, ali nisam se osećao ni spremnim ni pozvanim da govorim o tako složenoj ličnosti kao što je bio Bora...

On je ujedno i najavio emisiju koja je na Radiju 202 bila posvećena Bori, u koju je morao da ode, u ponedeljak 9. septembra.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading