Nebojša Čonkić
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/U4zida

U strašnoj saobraćajnoj nesreći u Torontu, u Kanadi, poginula je Angelina Čonkić (25), ćerka Nebojše Čonkića Čonte, bivšeg frontmena poznatog novosadskog pank benda “Pekinška patka”.

Angelina će biti sahranjena na Gradskom groblju u Novom Sadu, a njeno telo biće preneseno iz Kanade, saopštila je porodica, koja je slomljena od bola.

Ko je Nebojša Čonkić?

Nebojša Čonkić Čonta, rođen 1953. godine u Novom Sadu, bio je ključna figura u muzičkom pokretu Novog talasa u Jugoslaviji tokom ranih 1980-ih, kao lider grupe “Pekinška patka”.

Nakon izdavanja dva antologijska albuma, bend je prestao s radom, a Čonkić je započeo akademsku karijeru kao profesor u Elektrotehničkom školskom centru u Novom Sadu.

Godine 1994. preselio se u Toronto, gde predaje informatiku na Seneka College-u.

Nebojša je jednom prilikom progovorio o porodici

– Moma je maksimalno aktivan u svemu i trudim se da ga usmerim da pored škole ima što širi dijapazon interesovanja. Trenira tenis, ide uredno na plivanje, fudbal, skijanje. Uči i da svira klavir, a od muzike je sa pet, šest godina intenzivno slušao ‘Patku’, međutim sada ima neke svoj favorite. Pod mojim uticajem sluša alternativni rok i nadam se da će tako i ostati, pa da imam s kim da idem na koncerte. Ćerka Angelina, zovemo je Nina, ima četiri godine i ona je, naravno, naša mezimica - pričao je on jednom prilikom.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading