Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Nakon dve godine pauze, RTCG raspisao je javni konkurs za izbor kompozicije za predstavnika Crne Gore na međunarodnom takmičenju.

Selekciona komisija Javnog servisa odabrala je 16 učesnika Montesonga, čiji će pobednik predstavljati Crnu Goru na Eurosongu 2025. u Bazelu.

Montesong je na programu 27. novembra u sportskoj dvorani “Voco” u Podgorici, na Dan Radija i Televizije Crne Gore, a na njemu će nastupiti: Boban Rajović, Milena Vučić, Isak Šabanović,Katarina Bogićević, Đurđa Petrović-Poljak, NeonoeN, Nina Žižić, bend 9, Luka Perazić i Rade Vukčević, Luka Radović, Nemanja Petrović, Tina Džankić, Verica Čuljković, bend Glumci, Anastasija Koprolčec, Dolce Hera.

Boban Rajović u Majamiju

Foto: Instant_Photoshoot_Miami

 

Rezerve su Daniel Popović, Tamara Živković i Hanibal.

U slučaju da neko od finalista odustane, rezervisti će doći u opticaj.

POTENCIJALNI PREDSTAVNICI CRNE GORE NA EVROVIZIJI On je najveće iznenađenje, u Zvezdama Granda mu je za dlaku izmakla pobeda

Foto: Printscreen/instagram

 

Jadranka odustala od takmičenja

Pesmu na konkurs je navodno prva poslala Jadranka Barjaktarović, kojoj će ovo biti prvo veće pojavljivanje u medijima nakon skandala iz 2020, kada se povukla iz javnosti.

Ona je trebala da se takmiči na Montesongu, ali do toga ipak neće doći. 

- Velika zauzetost i obaveze celog tima nisu dopustile da kompoziciju pripremimo do zadatog termina. Kako je celi tim o svim prethodnim snimljenim kompozicijama razmišljao do poslednjih detalja, konstatovali smo da nismo u mogućnosti da na tom nivou odgovorimo za ovako važnu priliku, te zajednički doneli odluku da pesmu uradimo u narednom periodu na način kako zaslužuje i pratimo naredne konkurse. Još jednom izražavam veliko žaljenje zbog nemogućnosti da i ove godine učestvujem -  poručila je Jadranka Barjaktarović u saopštenju.

Danica odbila da predstavlja Crnu Goru 

- Dragi ljudi, imam dužnost posle nekih naslova da vas obavestim da se nisam prijavila na takmičenje "Pesma Evrovizije", niti imam želju, niti je to u fokusu mog interesovanja. Poziv jesmo dobili, ali nismo prihvatili. Srećno svim učesnicima. Veliki pozdrav za sve - napisala je Danica Crnogorčević.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading