Jelena Tomašević
Foto: Alo/Foto: Printscreen/RTS

Jelena Tomašević, supruga nekadašnjeg košarkaša Dejana Tomaševića, svojevremeno je otkrila da boluje od autoimune bolesti.

Tomaševićeva je otkrila da su joj se na početku pojavljivali nejasni simpotomi, a potom bolovi u zglobovima i mišićima:

- Primetila sam mesec dana nakon četvrtog porođaja da mi otiče jedan prst, pa sutradan drugi. Obratili smo se lekarima koji su uradili sve potrebne analize i otkrili su da imam lupus. Tada sam i prvi put saznala da postoji oboljenje pod tim imenom. Doktor mi je objasnio da bez obzira na to što imam 36 godina, moje telo je staro 75. Na moju štetu su otkrili i da sam uz lupus dobila i jednu prateću bolest koja se zove reumatoidni artritis - otkrila je Tomaševićka u RTS Ordinaciji, te nastavila svoju priču:

"Ne mogu da se umijem sama" 

- Prvo je počela temperatura koju su pratili otoci. Na primer, otekne mi deo ruke, bude užasno zategnuto, zacrveni se, ne može ruka da se pomera ni u jednom pravcu. Posle 5-7 dana otok splasne, koža se vrati u poravnjanje da možemo nešto da uradimo. Kad kažemo da ne možemo ništa da radimo, to znači da niste u stanju da se umijete, da se obučete, okupate, a pogotovo ako imate bebu u kući – ne možete da je zagrlite, da se igrate sa njom... To je mnogo bolnije. Tada više ne boli telo, tada bole um i duh. Najviše duša.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading