Milena Dravić
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Na današnji dan, 14. oktobra, pre šest godina, preminula je Milena Dravić, jedna od najvoljenijih jugoslovenskih i srpskih glumica, supruga Dragana Nikolića.

Milena je bila poznata po svojoj izuzetnoj lepoti, harizmi i talentu, što je od samog početka nagoveštavalo njen uspeh na filmskim scenama. Publika i kolege su je obožavali, a svojim ulogama u kultnim filmovima postala je ikona jugoslovenske kinematografije

Milena Dravić

Foto: Ataimages

 

 

 

Mnogobrojne uloge koje je odigrala vinule su je u nebesa i napravile od nje veliku zvezdu, međutim, malo ko zna da je ona jednom prilikom delila kadar sa jednim od najvećih holivudskih zavodnika - Bredom Pitom.

bred pit

Foto: Profimedia

 

Milena Dravić je 1988. godine imala priliku da glumi majku Breda Pita u filmu "Tamna strana ulice", što je ujedno bila prva uloga holivudskog glumca. Iako film nije doživeo veliki uspeh, ostaje zanimljiv kuriozitet u karijeri Milene Dravić. Radnja prati mladog Amerikanca, kojeg je tumačio Pit, a koji pati od retke bolesti zbog koje ne podnosi svetlost. Njegov otac ga vodi u selo u tadašnjoj Jugoslaviji, gde se nada da će mu lokalni iscelitelj pomoći.

Ovaj film je ostao deo fascinantnog opusa legendarne glumice, koja je svojim ulogama osvojila srca publike širom Jugoslavije.

U svojoj karijeri od šest decenija, Milena je snimila 90 filmova a u više od 50 je ostvarila zapažene ženske uloge. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Миомир

14.10.2024 20:59

Велика, Велика наша глумица и уметница светских размера, наша Милена Дравић и Велики наш глумац Драган Гага Николић су били наши Српски глумачки виртуози! Вечни спомен и велико хвала за све што су нам дали својом глумом у позоришту, на филму, серијама, драмама....