Kristina Radenković
Foto: Privatna arhiva/Foto: Vladimir Šabanović

Kristina Radenković važi za jednu od najuspešnijih voditeljki srpske televizijske scene, a proteklih godina postala je prepoznatljiva i po šarmu i duhovitosti.

Za rođendanski broj dnevnog lista Alo! govorila je o majčinstvu, odnosu sa suprugom Nikolom, ali i o izazovima sa kojima se svakodnevno suočava.

Budući da ste prepoznatljivo lice, koliko vam je to pomoglo, a koliko odmoglo tokom ovih godina?

- Nikada nisam koristila prepoznatljivost kao bilo kakvu prednost. Uvek sam bila vredna i predana poslu, bez oslanjanja na to ko sam ili čime se bavim. Javna uloga je danas širok pojam, svakako nosi svoje izazove, ali na kraju, sve se svodi na profesionalizam i trud, a ne na to koliko vas ljudi prepoznaju.

Kristina Radenković

Foto: Vladimir Šabanović

 

Da li je nekada porodica ispaštala zbog posla kojim se bavite?

- Svaki posao nosi izazove kada je porodica u pitanju. Naravno, postoje periodi kada zbog obaveza provedem manje vremena sa suprugom i decom i nedostajem im. Međutim, trudim se da uvek nadoknadim to vreme jer verujem da kvalitetan odnos ne zavisi samo od kvantiteta provedenog vremena. Važno je da kada smo zajedno budemo prisutni jedni za druge u svakom smislu.

Koliko je teško voditi brojne emisije, a ujedno biti dobra i majka i supruga?

- Nemoguće je uvek biti savršena na svim poljima, i mislim da je važno to priznati. Trudim se da pronađem balans, ali svesna sam da nekada omanem na nekom od polja. To je normalno i mislim da je ključno oprostiti sebi te male „promašaje“ i svakodnevno raditi na tome da budemo bolji.

Da li je ćerka Tara svesna da joj je mama poznata voditeljka i da li ste nekada razgovarali o tome s njom, budući da već ima osam godina?

 - U porodičnom domu ne negujemo kult poznate ličnosti. Tara zna čime se bavim, ali tome ne pridajemo značaj. Za nas je važno ko smo kao porodica i šta radimo jedni za druge, a ne koliko smo prepoznatljivi u javnosti.

Kristina Radenković

Foto: Instagram

 

Koliko je važna podrška emotivnog partnera kada se bavite javnim poslom?

- Podrška supruga mi je izuzetno važna. Bez uzajamne pomoći ne bismo mogli da postignemo profesionalno ispunjenje, a to direktno utiče na stabilnost i sklad naše zajednice. Uz podršku partnera lakše balansiramo sve obaveze i uloge koje imamo.

Živimo u vremenu kada je tehnologija svuda oko nas, kako i na koji način vi vaspitavate decu?

- Ne zabranjujem deci upotrebu tehnologije, već se trudim da postavim zdrave granice. Verujem da je važno da nauče kako da koriste tehnologiju na pravi način jer ona svakako postaje neizbežan deo njihovog života. Generacija kojoj pripadaju sigurno će uživati u naprednim verzijama tehnologije koje mi danas još ne možemo da pojmimo. Zato Tara ide u školu za programiranje, želim da bude spremna za svet u kom će živeti.

Ko je stroži roditelj, vi ili vaš suprug?

- Svakako suprug. Zadužena sam za maženje, kako za decu, tako i za naše ljubimce. Oni znaju da će uvek od mene dobiti podršku i utehu, dok je suprug taj koji postavlja strože granice.

Kristina i Nikola

Foto: Printscreen/instagram

 

Da niste voditeljka, čime biste se bavili u životu, a da to nije gluma?

- Verovatno bih se bavila nečim kreativnim. Uvek je važno imati plan B i C u životu, a kreativnost ima mnogo načina na koje može da se ispolji. Važno je ostati otvoren za različite mogućnosti.

 

Želja mi je da otputujem s Nikolom

Imate li neku neostvarenu želju?

- Volela bih da kada deca malo porastu, odem na jedan duži put sa suprugom. To je jedna od onih želja koje planiramo, ali čekamo pravi trenutak da je ostvarimo.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading