Vujadin, Mirka
Foto: ATA IMAGES/Foto: ATA Images

U ekskluzivnom intervjuu za rođendanski broj dnevnog lista Alo! Mirka Vasiljević otvorila je dušu i progovorila o karijeri, odnosu sa suprugom Vujadinom Savićem, kao i o radostima i izazovima majčinstva.

Da li imaš neku naviku ili ritual koji praktikuješ pre nego što kreneš u radni dan?

- Pre nego što uđem u neki projekat, volim da pročitam scenario i dobro razmislim o ulozi. Ako saznam ko će od kolega raditi sa mnom, obavezno se čujem s njima da bismo razgovarali o tome kako oni vide projekat i svoje uloge. Verujem da je dobra priprema pre snimanja ključna za uspeh.

- Moje navike ili rituali uključuju to da uvek dolazim spremna na snimanje. Fokusiram se da ostavim privatni život iza kamera kako bih bila maksimalno koncentrisana i posvećena svom poslu. Kada završim snimanje, trudim se da tu ulogu ostavim na setu i ne nosim je sa sobom kući.

Mirka Vasiljević

Foto: Ataimages

 

Postoji li uloga koju bi odbila?

- Volim da kažem da sam imala više sreće nego pameti kada je reč o ulogama koje sam dobijala tokom karijere. Uvek su to bili veliki projekti sa odličnim saradnicima kako iza, tako i ispred kamere. Svi zajedno činimo veliki tim, nema pojedinaca ili solo igrača, već zajedničko delovanje i timski rad. Radila sam sa ozbiljnim ljudima koji znaju svoj posao, u produkcijskim kućama koje su kvalitetne. Imala sam čast i zadovoljstvo da igram s takvim ljudima, bez potrebe za preispitivanjem ili sumnjama. Već sa trinaest godina sam dobijala dragocene savete kako pravilno voditi karijeru dok sam radila na filmu „Mi nismo anđeli 2“ i serijal „Ljubav, navika, panika". Jedan od najvažnijih saveta koji sam dobila jeste od Ljiljane Blagojević, koja me je naučila da karijera nije samo o kvantitetu već i o kvalitetu. Ponekad se karijera može izgraditi i na odbijenim ulogama, a ne samo na prihvaćenim.

Ljubav navika panika

Foto: Youtube/Printscreen

 

Kada se osvrneš na svoj put, šta ti se čini kao prelomni trenutak u tvojoj karijeri?

- Na mnogo čemu treba da radim i mnogo toga da naučim kako bih postala najbolja verzija sebe. Verujem da je moj put ispred mene i da me tek čekaju važni momenti. Trudila sam se da svaku kritiku i pohvalu upijem, shvatim i saslušam jer su mi sve te povratne informacije dobrodošle. Sada imam iskustvo, zrelost i perspektivu, što nisam mogla imati u ranim dvadesetim.

Kako je majčinstvo uticalo na tvoj pristup poslu i na izbor uloga?

- Definitivno je gluma našla put do mene, a ne ja do nje. Imala sam drugačiji pristup glumi od svojih kolega, odigrala sam Sofiju u „Mi nismo anđeli 2“ sa samo trinaest godina, i od tada je gluma postala sastavni deo mog života. Postala sam mlada majka, rodila prvo dete sa dvadeset godina i mnoge stvari nisam imala prilike da iskusim pre nego što sam postala roditelj, pa sam o majčinstvu učila u hodu. Vujadin i ja smo od samog početka želeli da budemo mladi roditelji i imali smo sreću da to i ostvarimo. Trudili smo se da istovremeno postignemo uspeh na privatnom i poslovnom planu.

Koje vrednosti želite da prenesete svojoj deci?

- Upravo one vrednosti kojima je mene moja porodica naučila. Porodica je svetinja, radimo kao tim i uvek smo tu jedni za druge, pružajući podršku i utočište. Prihvatamo različita mišljenja i vodimo konstruktivne razgovore, ali uvek sa bezrezervnom ljubavlju i poštovanjem. Naši odnosi su čvrsti, a vreme i iskustva nas povezuju. Mi smo veliki tim koji uvek igra zajedno.

Da li ste strogi roditelji?

- Nismo podelili uloge, pa sve zavisi od situacije. Kada sam ja s decom, često sam više uključena i ponekad budem stroga jer želim da znaju šta se mora završiti, bilo da se radi o školi ili kućnim obavezama. Kada Vujadin provodi vreme s njima, verujem da on tada postaje strog, posebno kada su u pitanju teme koje on bolje poznaje. Uvek se trudimo da poštujemo mišljenja jedno drugog i zajednički radimo na sprovođenju odluka. Važno je pronaći balans, deci treba autoritet, ali i prijatelj, podrška i oslonac.

Mirka Vasiljević promenila boju kose

Foto: Printscreen/instagram

 

Kako definišeš uspeh i šta za tebe znači biti uspešna žena?

- Mogla bih reći da je danas veliki luksuz i uspeh imati mogućnost da se baviš onim što voliš i da te to ispunjava, a da pritom vodiš lep i kvalitetan život. Prosto, spajati lepo i korisno. Uspešna žena je ona koja je zadovoljna sobom, koja puno radi na sebi, voli sebe i koja je okružena pravim, kvalitetnim ljudima.

Partnerstvo je temelj za razvoj

Kako podrška partnera može doprineti tvom ličnom razvoju i rastu?

- Partner sigurno može značajno doprineti ličnom razvoju, jer reč „partner" podrazumeva zajednički rast i delovanje. Kada imate pravog partnera uz sebe, uspesi se prirodno nižu. Taj zajednički put može učiniti izazove lakšim i uspone još slađim.

BONUS VIDEO:

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading