Lepa Brena
Foto: Alo/Alo

Estradni umetnici na veseljima i proslavama mogu da zarade pozamašnu svotu novca i to čak samo od bakšiša.

Baš iz tog razloga često se spekuliše ko je kralj bakšiša na našoj javnoj sceni. 

Naime, voditelj Zoran Pejić Peja je jednom prilikom prisustvovao i situaciji koju i dan danas pamti do detalja.

Peja

Foto: Printscreen/instagram

 

Kako je ispričao, Brena je pevačica koja je uzela najveći bakšiš na estradi ikada i to pre mnogo godina na jednom veselju u Parizu.

- Lepa Brena je radila veselje u Parizu, izašla je da otpeva jednu pesmu i za jednu je dobila 20.000 maraka. Dobila je i cifru kao gažu, koju sada je mogu da kažem, a ovo je bio bakšiš za jednu pesmu. Onda je taj novac odnela kod Miće Nikolića, stavila u torbu od harmonike i svi smo podelili na kraju - ispričao je voditelj.

Peja je otkrio i da je danas situacija drugačija kada je u pitanju bakšiš.

- Danas bakšiš uzimaju gazde veselja i meni to izgleda malo čudno. Sedi moja sestra i želi da se veseli, ja izvadim 500 evra dam muzici i ona to isto uradi. Ona da sto evra na primer, a onda njen brat uzme svih šesto evra i isplati muziku - objasnio je.

Brena odbila veliki hit Tanje Savić

Kompozitor i aranžer narodnih pesama Dragan Aleksandrić je gostovao u jednom podkastu i tom prilikom je govorio o najvećim hitovima.

Prema njegovom mišljenju, poslednji veliki hit i to ne samo kod nas, već u celom regionu je pesma "Zlatnik", koju je otpevala Tanja Savić.

- Poslednji hit je snimila Tanja Savić, pesma "Zlatnik". To je snimio onaj Marjanović, čija je žena Jelena ubijena u Borči. To je njegova pesma, on je kompozitor - rekao je u podkastu Sanje Ćulibrk "Pričaonica" Aleksandrić.

Da je "Zlatnik" Tanji zaista doneo sreću, pričala je sama pevačica:

- “Zlatnik“ je nekako napravio revoluciju, to sa sigurnošću mogu da kažem. Ta pesma je postala evergrin.

Inače, kako su domaći mediji pisali, autorka "Zlatnika" je tragično nastradala Jelena, dok je aranžman uradio Zoran Marjanović.

Zanimljivo je i to što je Saša Popović ovu pesmu 2008. godine ponudio prvo Lepoj Breni, ali ona ju je ustupila mlađoj koleginici. 

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading