princeza Ana
Foto: Profimedia/Profimedia

Drama na britanskom dvoru se nastavlja. Posle kraljeve i prinicezine borbe s rakom, još jedan član kraljevske porodice suočio se s ozbiljnim zdravstvenim problemom.

Reč je o princezi Ani (74), sestri kralja Čarlsa, koja je usled povreda izgubila pamćenje.

Princeza Ana je trenutno u bolnici gde lekari rade sve da saniraju posledice potresa mozga i lakših povreda, saopštila je Bakingemska palata.

princeza Ana

Profimedia

 

Kako je preneo Telegraph.co.uk, tačne okolnosti koje su dovele do njenih povreda, za sada, nisu poznate.

"Princeza je zadobila lakše povrede i potres mozga nakon incidenta sinoć na imanju Gatkomb park. Njeno Kraljevsko Visočanstvo ostaje u bolnici u Bristolu što je mera predostrožnosti kako bi se sprovelo posmatranje i očekuje se da će se potpuno oporaviti", navedeno je u zvaničnom saopštenju iz palate.

Međutim, iz bolnice je procurela vest da su njene povrede ozbiljne, sumnja se da su nastale kada ju je konj udario "glavom ili nogom".

- Nismo sigurni da će tako brzo izaći iz bolnice. Potrebno je bar nekoliko nedelja posmatranja da bismo sa sigurnošću mogli da kažemo da joj se pamćenje vratilo - rekao je izvor iz bolnice za britanske medije.

princeza Ana

Profimedia

 

Pesimistični su i meštani Gatkomb parka.

- Videli smo dva helikoptera, jedan hitne pomoći i drugi policijski i odmah smo pomislili na najgore. Bože, baš ih je poteralo, prvo princeza Kejt, pa kralj, sad i princeza Ana. Molimo se za njih - rekao je za Miror jedan od prvih komšija princeze Ane.

Inače, ovo nije prvi put da je princeza izgubila pamćenje nakon nesreće sa konjem. Na Olimpijskim igrama 1976. godine je pala kada se njen konj zaglavio u blatu, a gubitak svesti, pa i pamćenja je opisala kao "jezivo iskustvo.

- Taj dan je za mene bio kao izbirsan, gotovo kao da se nije ni desio, crna rupa - pričala je kasnije princeza koja je vična jahačica.

Ironično, ali koliko prošlog vikenda je pohvaljena zbog kontrole koju je uspela da uspostavi nad svojim prilično ćudljivim konjem koga zove Noble. 

Važi za najopasnijeg člana kraljevske porodice

Princeza Ana je jedina ćerka kraljice Elizabete i princa Filipa, a za nju se priča da je "tvrda kao crna zemlja", da ne beži ni od čega, da se drži tradicije "kao pijan plota" i da sve radi po pravilima, tako da niko ne može bilo šta da joj zameri.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading