policija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Popularni grčki folk pevač trenutno je pod istragom Uprave za borbu protiv pranja novca zbog sumnje na utaju poreza u vrednosti od 1,5 miliona evra.

Prema izveštajima grčkih medija, sva pokretna i nepokretna imovina pevaču je zamrznuta, dok njegovo ime još uvek nije javno objavljeno.

Nakon višemesečne istrage, organi su nastavili da blokiraju pevačevu imovinu, uključujući lične i poslovne račune, čamce, pa čak i bankarske sefove, sve do sume od 1,5 miliona evra.

U zaključku Uprave se ističu niske poreske prijave koje je pevač podnosio, pri čemu se navodi da je tokom poslednjih pet godina prijavio godišnji prihod od oko 50.000 evra.

Ova suma je izazvala sumnju među revizorima Uprave, jer se smatra neprikladno niskom za umetnika takvog kalibra, koji je jedan od najpoznatijih u zemlji, sa veoma uspešnim nastupima i koncertima na luksuznim mestima i ostrvima, koja svake godine privlače grčke i strane biznismene, kao i poznate ličnosti, piše grčki portal "Oema".

Dosije koji sadrži sve prikupljene podatke revizora, zajedno sa zaključkom Uprave, već je predat Finansijskom tužiocu, koji sada vodi istragu o ovom slučaju.

Takođe je poznato da se istraga neće ograničiti samo na pevača, već će obuhvatiti i njegove saradnike.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading