Alek BOldvin
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Glumac Alec Boldvin suočava se sa optužbom za ubistvo iz nehata nakon što je 2021. godine na snimanju filma "Rast" slučajno ubio snimateljku Halinu Hačins. Prema Skaj njuzu, suđenje Boldvinu će započeti danas, a ako bude proglašen krivim, mogao bi dobiti kaznu do 18 meseci zatvora.

Prvog dana suđenja, 12 porotnika će biti izabrano kako bi se procenili dokazi. Proces selekcije porotnika mogao bi trajati ceo dan, ali ukoliko se završi ranije, uvodne izjave tužilaštva i odbrane bi mogle započeti već danas. Tužilaštvo ima dve opcije za dokazivanje krivice: nemarno rukovanje vatrenim oružjem i potpuno zanemarivanje bezbednosti drugih osoba na setu.

Alek BOldvin

Foto: Shutterstock

 

Na listi svedoka nalazi se 12 osoba koje su bile prisutne tokom incidenta, uključujući policijske i FBI istražitelje. Među svedocima je i rekviziterka Hana Gutjeres Rid, koja je takođe optužena u ovom slučaju i već je osuđena na 18 meseci zatvora, ali je trenutno u procesu žalbe.

Ranjeni reditelj i scenarista Joel Souza, koji će svedočiti za tužilaštvo, takođe je među ključnim svedocima. Potencijalni svedok odbrane je pomoćnik reditelja i koordinator bezbednosti Dejv Hols, koji je dobio uslovnu kaznu od šest meseci nakon priznanja krivice za nemarno rukovanje oružjem.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading