SKANDALOZAN POTEZ PRINCA! Javnost u Britaniji besna, prekinuta tradicija duga 64 godine, evo šta su sada uradili
Profimedia

Daleke 1960. godine, Tajno veće donelo je odluku da će potomci kraljice Elizabete II nositi prezime Mauntbaten-Vindsor, osim onih koji imaju titulu princa ili princeze ili onih koji se udaju. Međutim, princ Hari i Megan Markl odlučili su da promene ovaj tradicionalni pristup.

Hari i Megan su izmenili prezimena svoje dece, princeze Lilibet i princa Arčija, što su saopštili na svojoj zvaničnoj web stranici sussex.com. Od sada, njihova deca će nositi prezime Saseks.

kraljevska porodica

Profimedia

 

Ova odluka izazvala je podeljene reakcije – dok su neki bili iznenađeni, drugi su je podržali kao značajnu za porodicu Harija i Megan, ističući zajedništvo i snagu.

"Realnost je jednostavna – Saseks je njihov identitet i prvi put cela porodica ima isto prezime. To je veliki korak za svaku porodicu, simbolizuje njihovo ujedinjenje i za njih je to trenutak ponosa," rekao je izvor za The Times.

Podsetimo, deca Harija i Megan nisu dobila titule princa i princeze po rođenju, ali to se promenilo kada je njihov deda, kralj Čarls, preuzeo tron 2022. godine.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading