kejt midlton
Foto: Printscreen/Prinstscreen

Kejt Midlton nedavno je posetila Vimbldon gde je u Kraljevskoj loži pratila meč između španskog tenisera Karlosa Alkaraza i Novaka Đokovića.

Prisutna publika na terenu srdačno je pozdravila princezu od Velsa, Kejt Midlton, što je propraćeno gromoglasnim aplauzom dok je ulazila na teniski teren u pratnji svoje sestre Pipe Midlton i princeze Šarlot. Stojeće ovacije su jasno pokazale koliko ljudi cene i podržavaju Kejt u teškim trenucima.

Ovo je bilo drugo javno pojavljivanje princeze Kejt nakon što je objavljeno da se bori sa rakom.

Kejt Midlton je srdačno pozdravila publiku i razgovarala sa sportskim zvezdama pre nego što je dodelila pehar pobedniku Vimbldona.

Međutim, kasnije se pojavio snimak na društvenim mrežama koji je prikazao da je princeza jedva zadržavala suze tokom ovog emotivnog trenutka.

Ipak, osim njene emotivne reakcije i pojavljivanja na terenu, pažnju javnosti je privukao i trenutak kada je španski teniser Karlos Alkaraz, nakon pobede nad Novakom Đokovićem, nije primetio Kejt dok je želela da ga upozna sa svojom sestrom Pipom Midltom. Ova situacija je izazvala komentare o tome da je Alkaraz delovao nepristojno, što je izazvalo diskusiju na društvenim mrežama.

Kejt poslala svetu moćnu poruku

Ono što je svima promaklo je poruka koju haljina nosi. Iako izgleda jako jednostavno i otmeno jer pokriva ramena i dekolte i kolena, njena boja je glavni adut. Naime, ljubičasta je boja kraljevske porodice.

Ta boja ima istorijsku pozadinu jer ju je kraljica Elizabeta zabranila "običnim ljudima" pa su mogli da je nose samo članovi kraljevske porodice. Razlog zašto je ljubičasta boja posebna je ta što je bila vrlo retka i boja koja se koristila za njeno dobijanje bila je vrlo skupa, jer je dolazila od trgovaca iz grada Tira (južni Libanon) tokom feničkog doba.

BONUS VIDEO:


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dragi

20.07.2024 15:50

Pristojna žena i da nije princeza osnovna kultura je upoznati se sa nepoznatim ako sedite u istom društvu