Šenon Doerti
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Šenon Doerti preminula je prošle subote u 53. godini. Glumica, najpoznatija po ulozi Brende Volš u seriji "Beverli Hils 90210", godinama se borila s rakom dojke. Godine 2020. saznala je da je rak metastazirao. Zadnjih godinu dana se, osim s teškom dijagnozom, borila i sa suprugom Kurtom Isvarijenkom.

Zahtev za razvod podnela je 2023, nakon 11 godina braka. U javnosti je nekoliko puta istakla kako je Kurt odlagao razvod da ne bi morao da je izdržava, a svi se sada pitaju kome će pripasti njeno bogatstvo i koliko je ono zapravo.

Tokom brakorazvodne parnice, nekoliko nedelja pre smrti, Šenon je predala izjavu o svojim prihodima i rashodima. U dokumentu je otkrila da je zarađivala u proseku 21.000 dolara mesečno, ali je istakla da će ova cifra drastično pasti kada "Charmed" ovog meseca prekine s emitovanjem.

Šenon

Instagram

 

Izjavila da u banci ima 251 hiljadu dolara i još milion i 880 hiljada dolara u deonicama ili obveznicama, kao i novac od tužbe s osiguravajućim društvom zbog štete nanesene njenom domu u Kaliforniji. Navela je i da poseduje nekretninu vrednu 3 miliona dolara, te da njen dom u Malibuu vredi 6 miliona dolara. Ipak, istakla je da duguje 3 miliona dolara za hipoteku i da ima dodatnih 134.000 dolara u penziji, piše Yahoo Finance.

Njeni mesečni troškovi iznosili su 53.000 dolara, od čega je 20.000 dolara trošila na plaćanje hipoteke, 3.600 dolara poreza na imovinu, 4.000 na održavanje i popravake, 1.348 dolara za obroke u restoranu, 1.446 dolara za pranje i čišćenje, dok je 1.600 dolara "otpadalo" na druge troškove. Uz to, izjavila je da duguje 150.000 dolara na SBA kredit (zajam za mala preduzeća) i još 170.000 dolara svojim advokatima za razvod.

Doerti je bivšeg supruga optužila da je odbio da joj preda podatke koji su joj bili potrebni za razvod. Tačnije, tvrdila je da nije otkrio važne podatke o svojim prihodima i umetninama koje prodaje.

- Tokom braka, posebno u kasnijim godinama naše veze, Kurt je zarađivao nekoliko miliona dolara godišnje. Proslavio se u svojoj industriji - rekla je.

šenon doerti

Profimedia

 

Dodala je da je njegova prosečna godišnja zarada u poslednje tri godine njihovog braka iznosila 672.916 dolara, dok je njena prosečna godišnja zarada u istom rperiodu bila 259.708 dolara.

- Moji mesečni troškovi premašuju 54.660 dolara. U 2023. samo su moji medicinski troškovi iznosili 21.640 dolara. Budući da ove godine nisam radila, više neću imati pravo na sindikalno zdravstveno osiguranje i ta će se brojka dramatično povećati - istakla je.

Za to vreme, njen tadašnji suprug je leteo avionom, trošeći hiljade dolara u medicinskim spa centrima, zlatarama, Gučiju i na letove za svog "agenta", dok je istovremeno tvrdio da nema dovoljno sredstava da je izdržava.

Šenon

Instagram

 

Nije poznato koliko je slavna glumica zapravo imala novca kada je preminula. Prema nekim medijima njeno bogatstvo se procenjuje na 5 miliona dolara. Pojavila se u 111 epizoda "Beverly Hillsa 90210" i navodno je plaćena 17.500 dolara za svaku epizodu. U seriji "Charmed" pojavila se u 67 epizoda i za svaku je navodno dobila 75.000 dolara, prenosi Telegraf.

Šenon je iza sebe ostavila majku i brata s porodicom, a još uvek nije poznato kome će pripasti njeno bogatstvo.

Kurir

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading