Kejt Midlton
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

Britanska kraljevska porodica privlači pažnju javnosti svojim kompleksnim finansijskim modelom i izdašnim prihodima. Kraljica Elizabeta II ostavila je za sobom nasledstvo vredno više od 400 miliona dolara, dok je ostatak porodice takođe na značajnim finansijskim izvorima.

Kraljevska porodica je jedna od najbogatijih plemićkih porodica na svetu i njihova finansijska situacija dugo je bila tema spekulacija. Međutim, nedavni izveštaji su otkrili neke detalje o zarađivanju pojedinih članova porodice. Na primer, princ Vilijam je za finansijsku godinu 2023-2024 zaradio više od 23 miliona funti od imanja u Vojvodstvu Kornvol koje je nasledio od oca, kralja Čarlsa, 2022. godine. Osim toga, Vilijam je dobio i titulu Vojvode od Kornvola i preuzeo je ulogu Pokrovitelja fudbalskog saveza.

Kralj Čarls i Kamila Haris

Foto: Profimedia

 

Kralj Čarls, koji je odgovoran za isplate članovima porodice, godišnje dobija 86.3 miliona funti iz državne kase, što pokriva troškove porodice, održavanje imovine i putovanja. Takođe, kao kralj, Čarls dodatno zarađuje 20 miliona funti godišnje od imanja u Vojvodstvu Lankaster.

Princ Edvard i njegova supruga Sofi zarađuju novac iznajmljivanjem svojih štala, dok je Edvard od svojih kraljevskih dužnosti zaradio 6.5 miliona funti od 1982. godine.

Informacije o godišnjim prihodima drugih članova porodice, poput princa Harija i Megan Markl, koji su se povukli sa kraljevskih dužnosti, kao i princeze Kejt Midlton, nisu javno dostupne.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading