smrt glumci
Foto: Shutterstock/Foto: Ilustracija

Poljska pevačica i glumica, legendarna Rena Rolska, preminula je u 92. godini, i zvanično je saopšteno.

Rolska je ostavila dubok trag u kulturnom životu Poljske. Smrt ove umetnice potvrđena je od strane Saveza dramskih umetnika Poljske.

Nakon što je tokom 1980-ih godina naglo napustila muzičku scenu, Rena se posvetila društvenom radu. Od 1981. godine, kada se povukla sa scene, predvodila je Sekciju estrade unutar Saveza dramskih umetnika, koja je bila jedna od najaktivnijih i najveselijih sekcija udruženja.

Pre smrti, bila je članica Upravnog odbora Sekcije za raspodelu naknada autorima i izvođačima radijskih i zvučnih sadržaja, naglašava udruženje.

Rena Rolska

Foto: Youtube

 

Ko je bila Rena Rolska?

Rena Rolska bila je istaknuta pevačica i pozorišna glumica, koja je osvojila brojne nagrade na Krajskom festivalu poljske pesme u Opolu i Međunarodnom festivalu pesme u Sopotu.

Njeni najpoznatiji hitovi uključuju "Zlatni prsten", "Kada u botaničkoj bašti procvetaju jorgovani", "Kao devojka", "Ne očekujem danas nikoga" i "Na Francuskoj ulici".

Takođe je bila poznata po svojoj ulozi nestašne učenice u radio emisiji "Popodnevni čaj uz mikrofon". Kao dugogodišnja članica Saveza dramskih umetnika Poljske, Rena Rolska je bila aktivna u ovoj organizaciji više od šest decenija.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading