smrt glumci logo
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Francuski scenarista i reditelj Loran Tirar, poznat po svojim adaptacijama dela Renea Gošinija i Žan-Žaka Sempea, preminuo je u 57. godini nakon duge borbe s bolešću.

Njegova dela, uključujući adaptacije popularnih stripova i knjiga, ostavila su veliki trag u svetu kinematografije, a njegova smrt predstavlja veliki gubitak za francusku filmsku industriju.

Tirar je bio omiljena ličnost u francuskoj filmskoj industriji, koji je snimio 15 igranih filmova tokom dve decenije, poput "Molijera" (2007), sa Romenom Durisom u glavnoj ulozi istorijskog pisca, zatim "Asteriks i Obeliks: Bože čuvaj Britaniju" (2012) sa Katarin Denev, Fabrisom Lukinijem i Gijom Galijenom, romantična komedija "Up For Love" sa Žanom Dižardanom i Virdžini Efirom, i kostimirana drama "Povratak heroja" (2018), u kojoj glumi i dobitnik Oskara Žan Dižardan.

Takođe je režirao rane epizode ​​hit emisije "Call Mi Agent!".

Tirarovi filmovi su retko debitovali na filmskim festivalima, ali su redovno postizali dobre rezultate na blagajnama u Francuskoj i dobro se prodavali i na međunarodnom nivou.

"Imao je talenat za snimanje i prepričavanje ljudskih priča sa puno humora i senzibiliteta", napisala je PR agencija BCG Presse u saopštenju u kojem je najavljena Tirardova smrt 5. septembra u Parizu, nakon borbe sa bolešću.

Alo! / Deadline

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading