Kralj Čarls i Kamila Haris
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

Tom, sin Kamile i njenog bivšeg supruga Endrua Parkera Boulsa, napisao je članak za The Daily Mail o kulinarskim preferencijama savremenih monarha, uoči objavljivanja svoje knjige "Kuvanje i Kruna: Kraljevski recepti od kraljice Viktorije do kralja Čarlsa III".

Prema njegovim rečima, Kamila (77) i Čarls (75) favorizuju „jednostavnu, zdravu i izričito sezonsku ishranu“. Tom je naveo da je kraljevski kuvar Mark Flanagan zadužen za njihove obroke i prati ih na različitim imanjima.

kralj čarls

Tanjug/Ap

 

O kralju se izražava kao o „pravom heroju hrane“ koji „sprovodi ono što propoveda“, posebno u kontekstu održivosti namirnica. Ostava na dvoru obiluju sezonskim proizvodima s kraljevskih imanja, uključujući divljač, govedinu i jagnjetinu. Čarls uživa u voću poput jagoda i malina, kao i povrću poput graška i blitve.

Tom je primetio da njegov očuh često preskoči ručak, ali ne propušta tradicionalni popodnevni čaj u pet sati. Ovaj ritual mu je vrlo važan; uz čaj, Čarls najčešće uživa u pogačicama, keksu, pralinama, čelzi lepinjama, raznim rolnicama, poširanim jajima na tostu, škampima ili sendvičima sa piletinom, dimljenim lososom, šunkom i senfom. Kraljica Kamila preferira lagane obroke, kao što su pileća supe ili dimljeni losos, a kraljevski par se često opušta tokom večere.

kralj čarls

 

 

U svojoj knjizi, Tom istražuje kulinarske navike prethodnih monarha, uključujući pokojnu kraljicu Elizabetu i princa Filipa, kao i kako su kuvari iz različitih kraljevskih rezidencija, poput Bakingemske palate, Sandringema i Balmorala, pripremali obroke za njih.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading