Megi Smit
Foto: Printscreen/Printscreen

Glumica Megi Smit, poznata po filmovima o Hariju Poteru i Dauntonskoj opatiji, umrla je u 89. godini, saopštila je njena porodica.

U saopštenju njenih sinova Tobija Stivensa i Krisa Larkina stoji: „Sa velikom tugom moramo da objavimo smrt dame Megi Smit.

Megi Smit

Printscreen

 

Fanovi Harija Potera širom sveta oplakuju smrt glumice Megi Smit, koja je tumačila lik stroge, ali pravedne profesorke koja je izvlačila Harija, Rona i Hermionu iz mnogih nevolja. Uprkos tome što je bila bolesna tokom snimanja poslednjih filmova (rak dojke), Smitova je odlučila da završi serijal, čime je dokazala svoju odanost liku.

Profesorka Minerva Mekgonagal jedan je od najvažnijih likova iz serijala J.K. Rouling.

Ona je profesorka Preobražavanja (Transfiguration) i dugogodišnja upravnica kuće Grifindor u Hogvortsu, čarobnjačkoj školi koju pohađa Hari Poter. Kasnije postaje i direktorka škole. Mekgonagal je poznata po strogoći, pravednosti i visokom osećaju za moral.

Osnovne karakteristike lika Minerva Mekgonagal je opisana kao visoka, krhka žena oštrih crta lica, sa kosom uvek sakupljenom u punđu. Zahvaljujući svojoj animagus sposobnosti, može se pretvoriti u mačku. Mekgonagal je škotskog porekla.

Karakteriše je oštra duhovitost, ali istovremeno izuzetna ozbiljnost i predanost svojim učenicima i poslu. Iako deluje strogo, njena pravednost i briga za učenike jasno se ističu kroz ceo serijal, posebno prema članovima Grifindora. Osim Preobražavanja, Mekgonagal je i izuzetno moćna čarobnica, jedna od najjačih u čarobnjačkom svetu.

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading