Braća Menendez
Foto: Profimedia/Foto: Profimedia

Svet ne prestaje da priča o novoj Netfliksovoj seriji koja je zaludela sve.

Reč je o braći Menendez, Lajlu (22) i Eriku (19) koji su na monstruozan način masakrirali svoje roditelje, Kiti i Hozea, a potom je usledilo suđenje koje je hipnotisalo Ameriku.

Oni su sa čak 16 hitaca iz sačmara, avgusta 1989. godine, ubili svoje roditelje u dnevnoj sobi njihove luksuzne kuće na Beverli Hilsu.

Forenzičar koji se zatekao na mestu zločina kasnije je komentarisao da je ovo bilo prvo mesto zločina na koje je stigao da mu je bio potreban kišobran, jer je krv kapljala i sa plafona.

Braća Menendez

Foto: Profimedia

 

Braća su tvrdila da u vreme njihovog ubistva nisu bili u porodičnom domu, a sve je otkrila ljubavnica njihovog psihologa kojem se Erik sam poverio i priznao do detalja šta se desilo te kobne večeri.

Usledilo je suđenje koje je izazvalo veliku pažnju medija i koje je cela Amerika budno pratila, a na kojima su braća počela da iznose mračne porodične tajne. Obrana je zastupala tvrdnje da su braća roditelje ubila zbog nasledstva (koje je iznosilo neverovatnih 14 miliona dolara).

Erik Menendez je oca optužio za seksualno zlostavljanje. Tvrdio je da je to trajalo punih 12 godina, počelo je kad mu je bilo 6, a završilo s 18.

Kako bi to dokazala, obrana je pozvala gotovo 50 svedoka koji su govorili o ponašanju njihovih roditelja. Njihov rođak Brajan Andersen otkrio je da je jednom prilikom video kako se otac i sin zajedno tuširaju i da je to smatrao čudnim.

Braća Menendez

Foto: Profimedia

 

Takođe su tvrdili da je njihova majka sve znala, ali je prećutkivala kako bi sačuvala porodicu.

- Čim bi Hoze jednog od dečaka poveo u sobu i zatvorio vrata za njima, Kiti je pazila da niko ne uđe u taj hodnik - rekao je.

Braća su na kraju osuđena na doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja.

U maju 2023. pojavili su se novi dokazi, jedno od njih pismo koje je s 13 godina Erik poslao svom rođaku, a u kojem je napisao da mu je otac ‘dirao penis’.

"Moj tata mi je dirao penis, kaže da je to način na koji očevi izražavaju ljubav", napisao je, a u kasnijem pismu je istaknuo: "Pokušavam da izbegavam tatu. Endi, to se i dalje događa, ali sad mi je još gore... Svake noći ostajem budan bojeći se da bi mogao da uđe u sobu".

Ovo pismo je poslato samo šest meseci pre ubistva. Nedugo zatim Erik je priznao bratu šta se događa, a na sudu su obojica tvrdili da su roditelje ubili iz straha za svoj život jer im je otac navodno pretio da će ih ubiti ako njegova tajna izađe na videlo.

Slučaj je ponovo došao u centar pažnje jer je zločin braće Menendez tema nove sezone Netfliksove serije "The Monster" čija se prva sezona bavila brutalnim zločinima serijskog ubice Džefrija Dahmera, a koja obara rekorde gledanosti.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading