Umro glumac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Glumac Majkl Njumen umro je posle 18 godina borbe sa Parkinsonovom bolešću.

Proslavio se u seriji "Čuvari plaže" gde je igrao ulogu spasiooca.

Tužnu vest je danas potvrdio njegov bliski prijatelj Met Felker, koji je nedavno režirao Hulu dokumentarce o "Čuvarima plaže".

Preminuo je od srčanih komplikacija u nedelju uveče, okružen svojom porodicom i prijateljima.

- Video sam Majka poslednji put kada je bio pri svesti i pogledao me na njegov tipičan način i rekao: "Stigao si na vreme" - izjavio je Felker za People.

Njumen je bio jedini član glumačke ekipe "Čuvara plaže" koji je bio spasilac u stvarnom životu. Pojavio se u 150 epizoda serije, najviše od svih glumaca ne računajući Dejvdia Haselholfa.

Dok je glumio u hit seriji, radio je kao vatrogasac, a nakon završetka priče o spasiocima bavio se gašenjem požara još 25 godina. Imao je 50 godina kada mu je 2006. dijagnostikovana Parkinsonova bolest.

Njegov život sa tom bolešću prikazana je u filmu "After Baywatch: Moment in the Sun", koji je istraživao život glumačke ekipe nakon što su glumili u omiljenoj seriji.

"Parkinsonova bolest je postala centar mog života"

- Ova terminalna bolest omogućila mi je dosta vremena za razmišljanje, što možda nisam želleo, ali mi je donela mudrost. Moje telo se promenilo tako sporo da to jedva primećujem, ali me stalno podseća na to da je Parkinsonova bolest sada postala centar mog života - rekao je u avgustu za People.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading