Festival do sada posetilo više od 200.000 ljudi!

Suzana Božinović | vip 2015-08-01 14:39:53 2015-08-01 14:39:53

Ovogodišnja, 49.Gitarijada u Zaječaru nadmašila je sve dosadašnje, počev od najveće bine ikada postavljene u Srbiji dužine 36 i širine 18 metara, preko ozvučenja od 100.000 vati, do broja posetilaca koji je, prema proceni organizatora, premašio 200.000 ljudi do sada.

M. Mitrović



Na današnjoj konferenciji Branimir Lokner, predsednik stručnog žirija Gitarijade, saopštio je imena demo bendova koji su ušli u Finale i koji će se večeras takmičiti za pobednika ovog 49. Festivala.


-Imali smo oko 300 prijava demo bendova sa prostora bivše Jugoslavije, i mogu reći da je u EX JU Gitarijada ima ogroman ugled. Odlukom žirija za pobednika publike i pobednika stručnog žirija večeras će se nadmetati pet bendova: ''Sinovi'' iz BiH, ''Up'n Downs'' iz Slovenije, ''Vind stain'' i ''Sylent'' iz Hrvatske i ''Svemirci'' iz Beograda.


Perislav Ducić, direktro Ustanove Gitarijada izjavio je da su sva očekivanja organizatora nadmašena.
Samo u kampu ima 4.000 kampera, na pet stejdža imamo 41 koncert, sve je po planu, a za sledeću 50. Jubilarnu Gitarijadu pripreme počinjemo već 3. avgusta – kazao je Ducić.



Saša Mirković, predsednik Organizacionog odbora Gitarijade i predsednik zaječarske skupštine kazao je da smo svi u nekom momentu života bili rokeri, ali i da je razočaran ponašanjem Ministarstva kulture.
Za Gitarijadu, gde je ulaz besplatan, i koja ima najdužu tradiciju u svetu, Ministarstvo kulture izdvojilo je 500.000 dinara, a koliko mi je poznato za Egzit, koji je komercijalan, Ministarstvoi je dalo milion evra. Najavljujem da Ustanova Gitarijada uskoro otvara svoju kancelariju u Beogradu, da će promoteri naredne Gitarijade biti Đule iz Van Goga, da smo već dogovorili gostovanje Parnog Valjka Džibonija i Vlatka Stefanovskog, Riblja Čorba, Atomsko sklonište i Dubioza kolektiv, i da će jubilarna Gitarijada imati moto ''50 godina u pet dana''. Takođe, naredna Gitarijada imaće blago komercijalni karakter jer će se karte prodavati, naravno, po izuzetno simboličnoj ceni – rekao je Mirković.
Ujedno, održava se i 19. Moto skup, očekuje se oko 1.500 motora koji će defilovati gradom, predstaviti akrobacije, a u bajk kampu već mje ispunjeno 250 šatora.

Expand player
Pogledajte više