"Probudi ih sve kad tamo stigneš, velika gospođo"

Alo/Tanjug | vip 2016-08-19 17:24:30 2016-08-19 17:24:30

Smrt glumice Mire Stupice tema je i na društvenim mrežama, gde se osim građana, od legende nacionalnog teatra opraštaju i javne lišnosti.

Printskrin Clip.rs

 

"Umrla Velika Mira Stupica. Velika karijera, Velika glumica, Velik i nesrećan, nesrećan život. Probudi ih sve, kad tamo stigneš Velika gospođo," napisao je s velikim poštovanjem dramaturg Šiniša Kovačević.

Spisateljica Isidora Bjelica oprostila se sledećim rečima od glumice koja je umrla dva dana nakon 93. rodjendana:

"Draga Miro, svaka reč, svaki savet koji si mi dala vredniji su nego hiljade knjiga koje sam procitala. R.I.P. za istinsku divu i damu."

 

Poznata glumica Svetlana Ceca Bojković seća se Mire Stupice kao osobe koja je čitav život bila puna enegrije.

- Mira Stupica je veličanstvena glumica koja je čitav život bila puna energije. Znam da su to velike godine, ali njen odlazak je veliki gubitak za našu umetnost, jer takvi velikani odlaze a nemaju naslednike - priča Bojković za "Alo".

Gorica Popović takođe je izrazila žaljenje.

- Jako mi je žao, a pre dva dana joj je bio rođendan. Sa Mirom, na žalost nikada nisam igrala, ali sam je gledala u fantastičnim ostvarenjima. Bila je rasna glumica i svaku ulogu je osvajala svojim specifičnim bićem. Jedna od najvećih naših glumica svih vremena. Žao mi je i što je pri kraju svog života bila sama - kaže glumica.

I muzičar Vlado Georgiev iskazao je poštovanje prema Stupici, nazvavši je na tviteru - predivnom i vanvremenskom.

 

"Mira Stupica, velika, nezaboravna glumica, napustila nas danas da negde tamo drugde nastavi da glumi i živi," napisala je na svom tviteru poslanik u Narodnoj skupštini i potpredsednica DS Gordana Čomić.

Stručnjak za marketing Nebojša Krstić podelio je sa javnošću da je imao zadovoljstvo i čast da poznaje glumicu.

 

Expand player
Pogledajte više