Prosidba na Gitarijadi
Promo
Prosidba na Gitarijadi

Promo

Prosidba na Gitarijadi, Foto: Promo

Nastup grupe "Kerber" prekinuo je izvesni Aca, koji je na bini zaprosio svoju izabranicu Ivanu. Ona je pristala, a publika je slavila zajedno sa novopečenim verenicima! Podsetimo, ovo nije prvi put da vidimo prosidbu na zaječarskog Gitarijadi.

Pobednici: Hadži prodane duše

Promo

Pobednici: Hadži prodane duše, Foto: Promo

Najbolji utisak na publiku, ali i žiri ostavio je bend Hadži prodane duše iz Užica. Ovaj alter-garage rok četverac iz Užica za sebe kažu da su prodali dušu đavolu, a na sceni se izdvajaju kao jedan od originalnijih mlađih sastava na regionalnoj sceni.

Rok sastav Hadži prodane duše osnovan je 2009. godine. Do sada su svirali širom Srbije, između ostalog i na beogradskom Beer Fest-u 2011. godine. Svojim nastupom na Gitarijadi osim na publiku, ostavili su snažan utisak i na stručni žiri koji je jednoglasno odlučio da upravo oni budu najbolji demo bend jubilarne Gitarijade.

Žiri je bio jednoglasan, a članovi su bili: Jadranka Janković, PR i rok novinar, Milan Dujmović, profesor gitare i kompozitor, Stanoje Jovanović, profesor klavira i direktor muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Zaječaru, Goran Šepa Gale iz grupe "Kerber" i Milan Mumin, Love Hunters.

Specijalnu nagradu po glasovima publike, osvojio je banjalučki bend LSD.

Njih je odabrala publika: Banjalučki LSD

Promo

Njih je odabrala publika: Banjalučki LSD, Foto: Promo

Dvanaest demo bendova koji su se takmičili u polufinalu i finalu Gitarijade, plasirali su se na ovaj festival pobedama na Mini Gitarijadama koje su održane u Užicu, Sremskoj Mitrovici, Kosovskoj Mitrovici, Čačku, Valjevu i Zrenjaninu, odlukom žirija i pobedom na nekom od partnerskih festivala u regionu.

Osim takmičarskih, zaječarska publika gromoglasno je pozdravljala i bendove koji su nastupili u revijalnom delu 50. Gitarijade: Uriah Heep, Kerber, Love Hunters, Bjesovi, Eyesburn, Riblja čorba, Zlatni prsti, Teška industrija, Ritam nereda, Ortodox Celts, Van Gogh i prošlogodišnji pobednici Gitarijade, Szleth iz Rijeke.

Gromoglasnim aplauzom posetioci Gitarijade pozdravili su i sve volontere festivala koji iz godine u godinu daju veliki doprinos realizaciji najstarijeg.

Volonteri 50. Gitarijade

Promo

Volonteri 50. Gitarijade, Foto: Promo

 

Komentari (6)

viktorijanaviki

14.08.2016 14:44

Nemojte mi samo reci da je moj neobjavljen komentar bio vulgaran???Pa molim vas.Ne znam o cemu se radi,jel ovo neka sala...pa mozda joj to bude podstrek da nesto uradi prije svadbe.Mi zene moramo da vodimo racuna o sebi,prirodno starimo brze od muskaraca pogotovo ako ne odrzavamo mentalnu i fizicku higijenu?

Ljubicica

14.08.2016 17:02

@viktorijanaviki - Mentalna i fizicka higijena? Mozda me neko prosvetli sta znaci mentalna i fizicka higijena?

viktorijanaviki

14.08.2016 17:28

@viktorijanaviki - Ljubicice,prosvetljenje stize.Mentalna higijena je primjenjena naucna disciplina ciji je osnovni cilj prevencija i ocuvanje mentalnog zdravlja.To se postize citanjem,gledanjem filmova, gledanjem raznoraznih kvizova,rjesavanjem rebusa..kad si metalno ocuvan onda bivas savjestan prema sebi.U kom smislu?Da vodis racuna o zdravlju,redovno posjecujes zubara a naravno i da sebi ne dozvolis pretilost jer ces prije dobiti secer,infarkt...nedopustivo da mlada tek isprosena zena bude ovako zapustena

Jelucica

14.08.2016 19:38

@viktorijanaviki - Apsolutno se slažem sa Vama. A oni koji se ne slažu, lazu i sebe i druge milion posto. Ne kažem, ne osuđujem je nikako, svi smo različiti i imamo različitu genetiku, ali se može povesti računa i o stajlingu, frizuri, može se izbaciti barem večera i eto do svadbice koje manje klice.

viktorijanaviki

14.08.2016 14:50

Ja cu biti uporna,evo me treci put pa procijenite dal da "me objavljujete".Zena mora da vodi racuna na mentalnu i fizicku higijenu jer pripodno,bioloski starimo brze od muskaraca a jos akp se zapustimo...Ova zena treba tek da se uda...ako sad ne krene sa promjenama kada ce?Divno sto je zaprosena i voljena i ispunjena ali ako nosta a ono zbog zdravlja...ahhh

Kure

17.08.2016 19:30

@viktorijanaviki - postavi svoju sliku da i tebe vidimo i procenimo.