Rundek, Džiboni i Stefanovski zvezde prve večeri

Suzana Božinović | vip 2015-07-30 14:11:29 2015-07-30 14:11:29

Tvorac legendarnog jugoslovenskog benda "Haustor", Darko Rundek, nastupio je sa svojim sastavom "Darko Rundek Cargo Trio" na 49. Gitarijadi, čime je sinoć u Zaječaru ozvaničen početak ovog festivala.

Promo


 - Ozbiljna je stvar, biti na jednom festivalu, koji ima toliku tradiciju i da postoje mesta, gde novi bendovi izlaze i mešaju se sa starima – kazao je Rundek nakon koncerta.

Na binu dugu visoku dva, dugačku 30 I široku 15 metara, uz ozvučenje od 100.000 volti, popeli su se Vlatko Stefanovski I Džiboni.

Oduševljenje, ovacije, zajedničko pevanje i usijana atmosfera pratilo je ceo njihov nastup.

Prema proceni samih organizatora, sinoć je na Gitarijadi bilo oko 80.000 ljudi, a večeras i narednih dana se očekuje još više posetilaca koji pristižu sa svih strana.

 

 

- Gitarijada je izrasla u veliki festival. Mladi žive za njega i zato su večeras bili tu u ovolikom broju. Džiboni i ja već dugo sarađujemo, skoro 17 godina. Volim njegove pesme i čast mi je i zadovoljstvo to što imam priliiku da ih sa njim izvodim. Još uvek se radujem kada vidim mlade i talentovane ljude. Uspeh me ne fascinira već talenat. Iskrene reči i iskrene melodiije su ono što krasi Džibonijevu muziku - rekao je Vlatko Stefanovski.

Džiboni je uz osmeh dodao:

 - Bio sam na Gitarijadi sa bendom, pre 28 godina, koji je odisao energijom i entuzijazmom. Bend koji je poslednji takve vrste, jer su tada izvođači znali da nose instrumete i po nekoliko kilometara radi probe - istakao je Džibonii.

Nakon njih, na binu su izlazili Nikola Vranjković, Giga Groovy Going Group i pobednici 48. Gitarijade bend D Zoo.

Na Gitarijadi će nastupiti i Van Gogh, Dubioza Kolektiv, Hard Time, Guano Apes, Kerber, Laibać, Galija, Therapy?, Generacija 5, Električni orgazam, Đura i mornari i drugi.

U okviru takmičarskog dela nastupiće 14 bendova u polufinalu.

Ocenjivaće ih žiri na čijem je čelu Branimir Lokner, a čanovi su Dragiša Radulović, Nenad Kuzmić, Marko Ranđelović, Dušan Hedl (Slovenija), Dragutin Matošević (BiH), Igor Polak (Hrvatska), Panta Džambazoski (Makedonija) i Vasko Gromkov.

Polufinale će biti održano 30. i 31. jula, a finale 1. avgusta.

 

Expand player
Pogledajte više