Sina Bate i Lule Živojinović skrhan bolom nakon majčine smrti: "Ne mogu da pričam, mnogo mi je teško"

K. L. - V. Đ. | vip 2019-12-22 13:13:42 2019-12-22 13:13:42

Njena vedra duša, njena snaga i optimizam učinili su nas boljim ljudima. Sada nas negde gore sa svojim Batom pazi i čuva, napisala je njena porodica

Privatna arhiva

Miljko Živojinović, sin pokojnog glumca Velimira Bate Živojinovića, na veliku žalost nije uspeo ni da se oprosti od majke Julijane Lule Živojinović, koja je preminula 20. decembra. Pre tri godine Miljko nije mogao da dođe da se oprosti od svog oca, a takva sudbina ga je i sada dočekala. 

Daleko od svoje porodice i rodne zemlje, Miljko je za „Alo!“ kratko prokomentarisao smrt majke Lule.

- Ne mogu da pričam o tome, mnogo mi je teško. Nadam se da me razumete, hvala na saučešću - rekao je Miljko za naš list.

- Julijana Lula Živojinović preminula je 20. decembra u Beogradu posle kraće, ali teške bolesti - na Instagram nalogu pokojnog Bate Živojinovića, koji vodi njegova unuka, osvanula je tužna poruka kojom je porodica obavestila javnost o njenoj smrti.

- Posle kratke i teške bolesti preminula je naša draga majka, sestra i baka Lula. Njena vedra duša, njena snaga i optimizam učinili su nas boljim ljudima. Sada nas negde gore sa svojim Batom pazi i čuva - stoji u poruci na Instagramu.

Od Lule se oprostio i njen dugogodišnji prijatelj Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, koji je veoma tužan što nas je napustila glumčeva supruga.

- Lula je bila jedna divna žena, životna saputnica mog druga Bate. Uvek je bila nasmejana, puna duha. Oni su bili jedno, Batina Lula ili Lulin Bata... Čast mi je bila što sam ih poznavao - rekao je za „Alo!“ Dačić.

Unuka Dina, koja je bila Lulina mezimica, oprostila se od bake na Instagramu objavivši njihove zajedničke fotografije.

O ljubavi Lule i Bate mnogi su maštali, a koliko je voleo svoju suprugu, Bata nikada nije krio.

- To što jesam dugujem njoj! Da ona nije bila pored mene, ne bih bio to što jesam. Ona me je održala. Sve što je lepo u životu došlo je sa njene strane. Ona je imala viziju kako to lepo treba da bude. Da me poštedi, da mi da energiju, da me hrani, i nikad se nisam zaljubio u drugu ženu - ove njegove reči zabeležene su i u knjizi „Bata - još ovaj put“, dok je Lula uvek s nežnošću govorila o Bati. Sa njim je provela u braku skoro šest decenija.

- Od kada znam za sebe, Bata je bio uz mene. Već u najranijem detinjstvu on je postao deo mog života. Poznavao se sa mojim starijim bratom, ista su generacija. Vremenom zajedno smo odrastali i sazrevali, formirali porodicu, deca su brzo došla. Sve je išlo spontano i normalno, čini mi se da drugačije nije ni moglo da bude. On i moja deca su najveća životna radost, pa šta sam ja bez porodice - ispričala je davno Lula. 

Expand player
Pogledajte više