

printscreen
PROČITAJTE JOŠ:
Vrhunski "chef" Andrej Barbieri rođen je u Zagrebu, a nakon detinjstva provedenog u Lovranu vrlo mlad je otišao u Italiju gde je otvorio multimedijalni lokal.
Izmoren tempom uspešnog ugostiteljstva pre desetak godina iz sveta se vratio se Volosko gde je počeo razmišljati o odlasku u penziju, međutim ljubav prema gastronomiji ipak je bila jača.
Jelima koje kao da kuva za sebe privlačio je prijatelje i stvarao nove. Pre nekoliko godina došao je poziv da opatijskoj Bevandi vrati sjaj i tempo je opet ušao u fazu ubrzavanja. Uz Bevandu, u Rijeci je na Korzu preporodio i lokal Conca d’Oro, Zlatna školjka, preuređena je po njegovim zamislima. Ubrzavanju ritma doprinela je televizija, potom i ponuda za saradnju u štampanim medijima.
Poslednji Barbierijev projekat u Hrvatskoj bio je Barbieri´s, restoran koji je otvorio s na zagrebačkom Kaptolu zajedno s rođakom Franom Barbierijem. Nakon toga odlazi u Dohu i otvara Quavannu i tako postaje "chef konzultant" prvog hrvatskog restorana u Kataru. Šira javnost dobro ga je upoznala po njegovim kulinarskim ekspertizama u Masterchefu.