DOMAĆI BUREK SA SIROM OD GOTOVIH KORA Nemerljiv ukus, koji će vas držati sitim ceo dan
Foto: Bakina kuhinja

 

Potrebno je:

1/2kg gotovih kora za pite i gibanice

300g sira
so po ukusu
200ml vruće vode
150ml ulja

Priprema:

Uključiti rernu na 200 stepeni da se greje. 2Izmešati vruću vodu i ulje. Izmrviti sir. Premazati tepsiju prečnika 26cm sa malo ulja.
Na dno tepsije staviti koru, ali da pola kore viri preko ivice. Deo kore koji je na dnu premazati mešavinom ulja i vode, koristeći četkicu (izmešati mešavinu pre svakog premaza).

Preko dna staviti drugu koru, ali opet tako da visi preko druge strane ivice. I nju premazati.
Preko druge kore opet staviti koru, koju treba blago nagužvati, kako bi stala u tepsiju. Premazati je, pa preko pobacati sir mestičavo.

Preko sira opet staviti nagužvanu koru i nju premazati i posuti sirom. Postupak ponavljati do poslednje kore.

Poslednju koru samo premazati, lepo poravnati i ušuškati u ivice. Preko nje staviti onaj deo koji smo ostavili da visi, pa i njega premazati. Premazati i drugi deo koji smo ostaviti da visi, opet premazati, lepo ušuškati i poravnati.

9Peći u unapred zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta. Ispečeni burek zručiti na tanjir ili dasku i seći na četvrtine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading