BOLJI NEGO IZ ĆEVABDŽINICE: Probajte ovaj recept za ćevape
Sastojci
- 1 kg mlevene govedine ili junetine
- 1/2 kg mlevene teletine
- 1/2 kg mlevene janjetine
- 2 kriske hleba natopljenog u vodi
- 3 male kašike soli
- 1 mala kašika bibera
- 1/4 male kašike ljute crvene paprike
- 8 češnjeva pasiranog ili narendanog belog luka
- 1/2 šolje mineralne vode
- 1.5 mala kašika sode bikarbone
Sve navedene sastojke staviti u zdelu i dobro pomešati da se sve sjedini.
Ostaviti da malo odstoji oko pola sata u frižideru pa zatim formirati ćevape.Ja ih pravim od prilike nekih 7-8 cm dužine.
Ovako pripremljene ćevape staviti u podmazanu tepsiju.Kada stavljamo drugi red ćevapa u tepsiju prvo prekriti donje cevape plastičnom folijom da se ne bi zalepili.Tako raditi dok se ne utroši sva smesa.
Ovako pripremljene ćevape je najbolje ostaviti da odstoje preko noći u frižideru pa ih tek peći ili pržiti sledeći dan.
Ako nemate vremena treba ih ostaviti najmanje 2-3 sata da odstoje.Što duže stoje biće ukusniji.
Isto tako ovako pripremljeni ćevapi mogu da se i zamrznu ,i peku po potrebi ,jer od ove količine bude dosta ćevapa.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)