BOLJI NEGO IZ ĆEVABDŽINICE: Probajte ovaj recept za ćevape
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci

  • 1 kg mlevene govedine ili junetine
  • 1/2 kg mlevene teletine
  • 1/2 kg mlevene janjetine
  • 2 kriske hleba natopljenog u vodi
  • 3 male kašike soli
  • 1 mala kašika bibera
  • 1/4 male kašike ljute crvene paprike
  • 8 češnjeva pasiranog ili narendanog belog luka
  • 1/2 šolje mineralne vode
  • 1.5 mala kašika sode bikarbone

Sve navedene sastojke staviti u zdelu i dobro pomešati da se sve sjedini.

Ostaviti da malo odstoji oko pola sata u frižideru pa zatim formirati ćevape.Ja ih pravim od prilike nekih 7-8 cm dužine.

Ovako pripremljene ćevape staviti u podmazanu tepsiju.Kada stavljamo drugi red ćevapa u tepsiju prvo prekriti donje cevape plastičnom folijom da se ne bi zalepili.Tako raditi dok se ne utroši sva smesa.

Ovako pripremljene ćevape je najbolje ostaviti da odstoje preko noći u frižideru pa ih tek peći ili pržiti sledeći dan.

Ako nemate vremena treba ih ostaviti najmanje 2-3 sata da odstoje.Što duže stoje biće ukusniji.

Isto tako ovako pripremljeni ćevapi mogu da se i zamrznu ,i peku po potrebi ,jer od ove količine bude dosta ćevapa.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading