Preukusan ručak: Punjene paprike iz rerne sa rižom i mesom
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci i priprema: 

  • 5-6 komada paprika 
  • 600 gr. mesa (pilećeg ili nekog drugog)
  • 400 gr. pirinča 
  • 1 glavica crnog luka 
  • 1 šargarepa
  • 100 ml. ulja (plus da se premaže tepsija i preliju paprike odgore)
  • peršunovo lišće
  • 1 kašika suvog začina
  • malo bibera (ako volite) 
  • oko 600
  • 700 ml. vode
  • 4 kašike pavlake
  • so

Preliv:

  • 2 jaja 
  • 4 kašike pavlake 
  • 1 čen belog luka 
  • malo mirođije (ako volite)

Usitnite luk pa ga propržite na ulju, dodajte rendanu šargarepu,začin pa kratko dinstajte. Dodajte usitnjeno meso i krčkajte sve dok meso ne pobeli, zatim dodajte opran pirinač, prelijte vodom i kuvajte dok voda ne ispari i pirinač bude mekan.

Pred kraj još iseckano peršunovo lišće i biber. Sklonite sa šporeta i umešajte pavlaku. Paprike isecite po dužini, malo ih posolite i ređajte u namašćenu tepsiju. Svaku napunite do vrha, prelijte još malo uljem, prekrite tepsiju folijom i pecite oko 35 minuta na 220 stepeni (može i jača temperatura).

Umutite pavlaku sa jajima, izrendanim belim lukom i mirođijom pa prelijte preko pečenih paprika. Vratite u rernu da se zapeče još nekih desetak minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading