Preukusan ručak: Punjene paprike iz rerne sa rižom i mesom
Sastojci i priprema:
- 5-6 komada paprika
- 600 gr. mesa (pilećeg ili nekog drugog)
- 400 gr. pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepa
- 100 ml. ulja (plus da se premaže tepsija i preliju paprike odgore)
- peršunovo lišće
- 1 kašika suvog začina
- malo bibera (ako volite)
- oko 600
- 700 ml. vode
- 4 kašike pavlake
- so
Preliv:
- 2 jaja
- 4 kašike pavlake
- 1 čen belog luka
- malo mirođije (ako volite)
Usitnite luk pa ga propržite na ulju, dodajte rendanu šargarepu,začin pa kratko dinstajte. Dodajte usitnjeno meso i krčkajte sve dok meso ne pobeli, zatim dodajte opran pirinač, prelijte vodom i kuvajte dok voda ne ispari i pirinač bude mekan.
Pred kraj još iseckano peršunovo lišće i biber. Sklonite sa šporeta i umešajte pavlaku. Paprike isecite po dužini, malo ih posolite i ređajte u namašćenu tepsiju. Svaku napunite do vrha, prelijte još malo uljem, prekrite tepsiju folijom i pecite oko 35 minuta na 220 stepeni (može i jača temperatura).
Umutite pavlaku sa jajima, izrendanim belim lukom i mirođijom pa prelijte preko pečenih paprika. Vratite u rernu da se zapeče još nekih desetak minuta.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)