SPECIJALITET BROJ JEDAN NA VAŠOJ TRPEZI Praznični svinjski rolat sa bogatim nadevom, aromatičan i sočan
Foto: Printscreen

Potrebno je:

1 kg svinjskog karea bez kostiju

150 g pančete

100 ml  maslinovog ulja

malo bujona

so, biber

Fil:

100 g šampinjona

2 kisela krastavca

2 kašike kapara

glavica crnog luka

3 čena belog luka

kašika majorana

Priprema:

Šampinjone iseckajte na listiće, krastavce i luk na kockice, a beli luk zgnječite. Sve pomešajte i začinite. Meso pripremite za rolovanje - po dužini zarežite meso duboko koliko želite da kasnije bude debelo i dalje secite kao da odmotavate papir. Na kraju treba da dobijete ploču od mesa, kao kad oklagijom razvučete testo.

Istucite meso da bude što tanje. Celu ploču pospite solju, biberom i majoranom, pa odozgo rasporedite pripremljen nadev. Lepo urolajte, pa rolat spolja dobro posolite, a preko rolata po širini stavite režnjeve pancete.

Pleh i rolat podmažite ekstra devičanskim maslinovim uljem. Ceo rolat lepo umotajte pančetom i povežite kuhinjskim koncem. Pecite na 170 stepeni oko sat vremena, i tokom pečenja s vremena na vreme podlivajte bujonom. Pečeni rolat ostavite da malo odstoji na toplom, pa tek onda secite.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading