Bolji od kupovnog: Recept za domaći pesto sos
Foto: Shutterstock

Sastojci
Potrebno je:

  • 2 šolje listova svežeg bosiljka
  • 4 čena belog luka
  • 1/2 šolje maslinovog ulja
  • 40 g kikirikija
  • 40 g oraha
  • 1/2 šolje parmezana
  • po ukusu so
  • po ukusu biber
  • prema potrebi vode
  • 5-10 listova sveze nane

Priprema

U blender/multipraktik dodati listove svežeg bosiljka, nane, kikiriki, orahe, beli luk i sve to usitnite.

Zatim dodati parmezan i maslinovo ulje, ponovo izblendati i začiniti po ukusu. Ukoliko je potrebno dodajte i malo vode da biste dobili konzistenciju glatke paste.

Dobijenu masu stavite u sterilizovane teglice, poravnajte i zalijte tankim slojem maslinovog ulja. Ovako napravljen sos možete čuvati u frižideru i do 15 dana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading