JEDNA OD NAJLEPŠIH ORIJENTALNIH POSLASTICA Starinski recept za bosanske urmašice!
Foto: Youtube/Printscreen

Sastojci:

Testo:

– 2 jaja

– 2 šoljice šećera

– 2 šoljice ulja

– brašna po potrebi

– pola praška za pecivo

Preliv:

– 9 šoljica šećera

– 11 šoljica vode

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i uljem. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo dok se ne dobije masa srednje tvrdoće.

Od testa oblikovati kuglice veličine većeg oraha, malo ih spljoštiti i pritisnuti uz rende(najsitnije rupice).

Slagati urmašice u suvu tepsiju (nepodmazanu) i peći na 200-220 stepeni dok ne porumene.

Za to vreme napraviti preliv tako što se šećer zalije vodom i promeša dobro kašikom da se šećer istopi.

Dodati sok od jednog limuna.

Pečene urmašice zaliti hladnim (nekuvanim) prelivom i poklopiti da se urmašice ohlade i upiju preliv.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Delboy

11.02.2022 19:24

Prije 5 minuta razmišljam kako bi se volio hurmasica nabucati! I onda naletim na članak!? Kako sam u Španjolskoj, nemam ih gdje kupiti pa pravim.....😋