Punjene kačkavaljem i šunkom: Napravite prženice na prirodan način
Bilo da ih pravite sa ili bez mleka, bilo da volite samo blago ili reš zapečene, fenomenalan ukus ne možemo da im osporimo.
I svi znamo kako se pripremaju.
Ali, da li ste nekada probali prženice punjene šunkom i kačkavaljem, a premazane kajmakom?
Isprobajte ovaj recept i, verujte nam, nećete biti razočarani.
Sastojci:
- 4 parčeta tosta
- 3 jaja
- 2 kašike kajmaka
- 4 lista kačkavalja
- 6 listova pečenice ili pršute
Priprema:
Svako parče hleba sa jedne strane umočite u umućena jaja.
Svako parče namažite kajmakom, stavite po list kačkavalja i na dva parčeta po 3 lista pečenice.
Hleb sa pečenicom preklopite sa preostala dva parčeta, a zatim ih sa svih strana uvaljajte u jaja da se hleb lepo natopi.
Prženice stavite na pleh sa papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Kada gornja strana porumeni okrenite ih i pecite još 5 minuta dok i druga strana ne porumeni.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)