Punjene kačkavaljem i šunkom: Napravite prženice na prirodan način
Foto: Shutterstock

Bilo da ih pravite sa ili bez mleka, bilo da volite samo blago ili reš zapečene, fenomenalan ukus ne možemo da im osporimo.

I svi znamo kako se pripremaju.

Ali, da li ste nekada probali prženice punjene šunkom i kačkavaljem, a premazane kajmakom?

Isprobajte ovaj recept i, verujte nam, nećete biti razočarani.

Sastojci:

  •  4 parčeta tosta
  •   3 jaja
  •  2 kašike kajmaka
  •  4 lista kačkavalja
  •  6 listova pečenice ili pršute

Priprema:

Svako parče hleba sa jedne strane umočite u umućena jaja.

Svako parče namažite kajmakom, stavite po list kačkavalja i na dva parčeta po 3 lista pečenice.

Hleb sa pečenicom preklopite sa preostala dva parčeta, a zatim ih sa svih strana uvaljajte u jaja da se hleb lepo natopi.

Prženice stavite na pleh sa papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Kada gornja strana porumeni okrenite ih i pecite još 5 minuta dok i druga strana ne porumeni.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading