ORGINALAN KOLAČ O KOME SE PRIČA Jadranski talasi, preukusna poslastica, najlepša je u suton
Sastojci:
ZA TESTO:
150 mililitara mleka
80 grama šećera u prahu
100 grama brašna
1 kašika ulja
1 prašak za pecivo
40 mililitara ruma
1 kašika kakaa
500 mililitara kompota od višanja
ZA FIL:
1 kesica praška za puding od čokolade
250 mililitara mleka
50 grama čokolade za kuvanje
150 grama margarina
150 grama šećera u prahu
Način pripreme:
Mikserom mutimo belanca i 80 grama šećera. Dodamo ulje, 150 mililitara mleka, brašno i prašak za pecivo. U tepsiju obloženu papirom nanesemo deo testa. Pečemo 5 minuta na 180 stepeni. Po polupečenom testu rasporedimo višnje. U preostalo testo dodamo kakao, pa dodamo u tepsiju. Pečemo još 15 minuta.
Pripremamo fil. U uzavrelo mleko na šporetu dodamo razmućeni prašak za puding. Ostavimo da se ohladi.
Po patišpanju pospemo mešavinu kompota i ruma.
Mikserom mutimo margarin i šećer u prahu. Dodamo ohlađeni puding.
Patišpanj sečemo na parčad, ređamo na činiju i ukrasimo filom. Dekorišemo istopljenom čokoladom.
Prijatno!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)