Ovo sigurno niste probali: Napravite pohovani avokado
Foto: Shutterstock

SASTOJCI:

  • dva avokada
  • dva jajeta
  • četvrt šolje brašna
  • četvrt šolje mlevenog kima
  • šolja prezli
  • kašika suvog peršuna
  • so, biber

PRIPREMA:

Brašno pomešati sa mlevenim kimom i peršunom, pa posoliti i pobiberiti. Avokado očistiti i iseći na kriške.

Svaku krišku umakati najpre u brašno, pa u umućena jaja i na kraju u prezle. Slagati u pleh obložen papirom za pečenje, pa peći u rerni na 240 stepeni oko 15 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
zora

01.06.2022 13:54

Ovaj ko je izmislio ovaj recept je nula. Pohovani avokado. Naj cesce se jede u salatama ili pire u buacamol. Zagrejani avokado ima tendenciju da bude gorak. Stvarno neznam zasto bi neko upropastio ovako kvalitetno voce puno vitamina E da bi ga pohovao na neki tamo klasican nacin.Sto nije izmislio recept dok se nije prodavao u Srbiji vec sad izigrava velikog kuvara.