MEKANA KAO PUFNICA Spremite pogaču sa pireom (VIDEO)
Potrebno je:
100 ml vode
100 gr kvasca svežeg
1 kašičica šećera
malo soli
2 kašike maslinovog ulja
350 gr brašna
300 gr krompira
Priprema:
U mlaku vodu dodati šećer i izmrviti kvasac pa izmešati.Ostaviti da zapeni. Sipati u vanglicu, dodati mlako mleko pa dodati ulje, i brašno i na kraju soli.
Zamesiti mekše testo i ostaviti da odmara 30 minuta.
U šerpu skuvati krompir, ocediti, pa dodati soli malo mleka pa izmiksati da bude penast i prohladiti.
Testo istresti na sto, pa ga malo obraditi rukama u lopticu.
Pokriti da odmori 5-6 minuta.Razviti u veći pravougaonik, pa na sredinu staviti pire i saviti stranice i ušuškati da se pire ne vidi.
Rukama razviti testo veličine pleh tanko oko 2 prsta.Pokriti da odmori.
Kad testo nadođe premazati malo maslinovo ulje pa rukama i malo prstima napraviti udubljenja.
Po želji premazati žumancetom i posuti susamom (ja nisam).Peći na 220 stepeni C oko 30 min.Služiti toplu.Penasta i mekana.
Uživajte!
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)