ROL-VIRŠLE KAO U PEKARI Savršeno jelo za laku noć
Foto: Shutterstock

Sastojci: 

dva bloka lisnatog testa

osam viršli
malo ulja
dva žumanceta
senf, kečap
krupna morska so

Priprema: 

Lisnato testo odmrznuti, rastanjiti oklagijom na debljinu od tri-četiri milimetra, pa oštrim nožem iseći na trake širine dva prsta. U svaku traku uviti po jednu viršlu. Ređati na pleh obložen papirom za pečenje. Umutiti žumanca sa malo ulja, te dobijenom smesom premazati rol-viršle. Posoliti sa malo morske soli, te po želji posuti semenkama susama. Peći u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni 20-25 minuta, odnosno dok rol-viršle ne dobiju lepu boju sa svih strana. Poslužiti dok je toplo, uz kečap i senf.   

Prijatno!

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading