MALO SE POIGRAJTE I SLATKO RUČAJTE Spremite divan ručak sa vezanim sarmama (VIDEO)
Potrebno je:
1 glavica slatkog kupusa
1 veća šargarepa
veza mladog crnog luka
1 mladi krompir
100 ml kuvanog paradajza
2 kašičice brašna
1 svež paradajz
crvena ml. paprika
beli luk
biber, so
peršunov list
ulje
Priprema:
U dublju šerpu staviti izdubljeni kupus i kuvati 5 minuta pa hvataljkom odvojiti listove i ohladiti.Skinuti nožem koren i naši listovi su spremni za spremanje najbolje posne sarme.
Iseckati sitno crni luk, dodati seckanu šargarepu pa propržiti, dodati opran pirinač, krompir, sečen paradajz na kockice, beli luk, biber, papriku crvenu mlevenu i izjednačiti.List raširiti na dasku staviti punu kašiku nadeva, saviti ivice i uviti sarmu spravljajući list da sarma bude što tvrđe uvijena.
Tepsiju podmazati pa ređati sarmice.Uzeti 300 ml tečnosti gde se kuvao kupus pa ubaciti 2 kašičice brašna i žicom promućkati.
Možete je pokriti do polovine pa otkriti da zarumene.
Ja sam se malo igrala pa svaku sarmicu vezala prejem mladog crnog luka, između sam stavila po komadić paradajza.Uživajte!
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)