Preukusne i sočne: Recept za punjene tikvice
Sastojci:
- 2 srednje velike tikvice
- 2 krompira
- 40 g parmezana
- 50 g prezli
- 1 pakovanje mocarele
- 40 g tvrdog sira
- 80 g tunjevine u ulju
Priprema:
Presecite tikvice na pola po dužini, a zatim "meso" tikvica isecite uzduž i popreko, tako da napravite kvadrate. Pleh obložite pek papirom, na njega stavite tikvice i prelijte ih maslinovim uljem. Posolite ih i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.
Kada budu pečene, sredinu tikvica izdubite, krompir skuvajte, a zatim ga ispasirajte, dodajte sredinu tikvica, oceđenu tunjevinu, prezle, a zatim posolite i pobiberite i pospite beli luk u prahu. Dodajte parmezan i tvrdi rendani sir.
Sve dobro promešajte, a zatim napunite tikvice, poređajte mocarelu i još jedan sloj punjenja preko. Pospite parmezanom i prelijte sa malo maslinovog ulja. Vratite u rernu na 180 stepeni i pecite oko 25 minuta.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)