UKUS JE FENOMENALAN Pravo je vreme za lagan letnji kolač sa ribizlama (VIDEO)
Iz bakine kuhinje, stiže nam provereno dobar recept za kolač koji ćete uvrstiti u listu omiljenih.
Potrebno je:
Prvi biskvit
3 žumanca
50 gr šećera
100m, jogurta
50 ulja
150 gr brašna
50 gr griza
1/2 peciva
korica limuna
Voće
300 gr ribizli (može maline ili drugo voće)
Treći deo:
3 belanca
50 gr šećera
1 vanočin šećer
Priprema:
Umutiti penasto žumanca sa šećerom, dodati brašno griz sa praškom za pecivo, koricu limuna, jogurt i ulje i sve izjednačiti.
Pleh 22 cm obložiti pek papirom i peći 10 minuta na 200 stepeni.
Izvaditi poređati voće i sipati umućena belanca sa šećerom i vanilin šećerom.
Vratiti u rernu i smanjiti na 180 stepeni i peći još 20-30 minuta da belanca dobiju krem boju. Seći potpuno ohlađen. Uživajte!
BONUS VIDEO:
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI
Komentari (0)